понеділок, 15 лютого 2016 р.

Урочисте відкриття патріотичного стенду в Хотинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1

   «Тобі я дякую, герою, за майбутнє»,- такі щирі слова вдячності висловили учні Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 випускникам школи - учасникам АТО. На урочисту лінійку, з нагоди відкриття ансамблю стендів «Слава України», присвячених учасникам антитерористичної операції та Небесній сотні, завітали справжні герої, які на передових позиція Сходу відстоюють єдність українського народу: Єлаш Віктор, Гуцул Віктор та Божек Олександр.

  Учні школи  твердо переконані, що українці - нація нескорених, яка  здатні постояти за себе. Ніяка у світі тінь не завадить росту нашого споконвічного родовідного дерева. Юне покоління усвідомлює, що вислів «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» став не просто словами з Гімну, а станом душі.
Учасники лінійки здійснили історичний екскурс до початку Революції Гідності. Правдиві слова трагічних подій у Києві  супроводжувалися шокуючими кадрами на відеоекрані. Кожен глядач мав можливість переконатися ще раз, що справжній  патріотизм – нелегка ноша, але без нього немає свободи, нашого мирного майбутнього. Небесна Сотня своїм життям викупила свободу для нас і дала можливість збудувати нову демократично-правову державу.
  Члени учнівського самоврядування школи  самостійно проаналізували останні сторінки  нашої історії та  дійшли висновку, що між колись «братніми народами» з’явилася велика різниця, суть якої полягає у тому, що українці співчувають чужому горю, а росіяни – насміхаються. Не все може вирішити сила фізична, є ще сила духу!
  Серед учнів Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 є багато тих, чиї брати, батьки теж воюють на Сході. Із екрану проектора дивилися на учнів світлі обличчя всіх випускників школи, що є учасниками АТО. Ми пишаємося ними, схиляємо низько голови у щирій вдячності та повазі. Вони – герої!
 Під  тужливу пісню «Пливе кача» учні  запалили символічну жовто-блакитну свічку пам’яті  за тих, що впали за світле майбутнє України. З рук у руки передавали її по залу, кожен торкнувся пам’яттю вогню – частинки вічного.
Під гасло «Героям слава!» було відкрито патріотичний стенд, біля якого були зроблені гостями та учасниками пам’ятні світлини. Сподіваємося, що зроблена справа сприятиме патріотичному вихованню юного покоління.

                                                                         Адажій Н. П., педагог-організатор Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1










Немає коментарів:

Дописати коментар