середу, 4 травня 2016 р.

На Вижниччині лідери учнівського самоврядування організували флеш-моб «Писанкова Україна»


        
Сьогодні, 4 травня, на площі Героїв Майдану у Вижниці відбулося районне свято «Писанкова Україна». У заході брали участь  заступник голови районної державної адміністрації Клавдія Назаренко, заступник голови районної ради Сергій Вірста, Вижницький міський голова Олексій Чепіль, які привітали школярів з Великодніми святами  та побажали миру,
злагоди та достатку кожній українській дитині та всім українським  родинам.; було  висловлено  подяку дорослим та учням, які  є волонтерами. Адже, саме за їх підтримки  днями відправили великодні подарунки для  воїнів в зону АТО. Слід зазначити, що учні 1-6 класів долучились до конкурсу «малюнок на асфальті», де ожив  писанковий розмай, а юні вихованці БДЮТ  дарували свої  таланти зі сцені.

  У рамках свята лідери учнівського самоврядування шкіл району організували флеш-моб «Писанкова Україна». Кожний навчальний заклад виготовив писанку, з одного боку якої було відображено контури того чи іншого регіону України, з іншого – орнамент писанки притаманний цьому регіону. Декорування писанок було виконано за допомогою різних технік: аплікація, живопис, витинанка, квілінг…

          Родзинкою цьогорічного свята було долучення студентів Вижницького коледжу прикладного мистецтва імені Василя Шкрібляка під керівництвом викладача Віри Фиждилюк до розмальовування стоп-знаків, що розміщені в місті в орнаменти писанки. Ця акція триватиме впродовж двох тижнів і завершиться напередодні святкування Дня міста Вижниця та буде своєрідним подарунком студентів місту, в якому вони навчаються.

                       Також учасники заходи мали змогу переглянути виставку пасхальних рушників, які виготовила залужена майстриня України, вишивальниця з села Виженка Марія Клим.



Токар Ілля, голова районної учнівської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар