понеділок, 23 січня 2017 р.

Школярі Вижниччини заколядували більше 7 тисяч гривень для допомоги бійцям АТО

               
            20 січня, відбулося районне свято «Ой радуйся, Земле, Син Божий народився», яке завершує цикл заходів до новорічних та різдвяних свят У районному святі «Ой радуйся, Земле, Син Божий народився» брали участь 26 навчальних закладів.

 Відтак, у Вижницькому будинку дитячої та юнацької творчості відбувся заключний концерт.Виступи  таких учнівських  гуртів відзначалися самобутністю та неповторністю та автентичністю :   Долішньошепітського НВК, НВК «Берегометська гімназія», НВК «Вашківецька гімназія»;  Вижницької гімназії;  Виженської ЗОШ І-ІІ ст. , Вижницької ЗОШ І-ІІІ ст..;  Іспаської ЗОШ І-ІІІ ст.; Черешенської ЗОШ І-ІІІ ст.; Банилівської ЗОШ І-ІІІ ст.,  Карапчівської ЗОШ І-ІІІ ст.,  Мигівського НВК;  Міліївської ЗОШ І-ІІІ ст., Вижницького БДЮТ, Замостянської ЗОШ І-ІІІ ст. , Іспаського НВК,  Слобода-Банилівського НВК , Вижницького БДЮТ та Чорногузівської ЗОШ І-ІІІ ст..   За умовами свята всі учасники   не тільки представляли фольклор свого населеного пункту, а й  мали змогу брати участь у акції «Поділися колядою».У рамках свята відбулася традиційна благодійна акція «Поділися колядою». Під час якої зібрано 7 тисяч 468 гривень. Зібрані кошти передано волонтерам Вижниччини для придбання генератора для воїнів, які несуть службу в АТО.
            Фольклорний гурт лідерів учнівського самоврядування Банилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Діяконюка завітали до райдержадміністрації та районної ради. Колядники усіх ЗНЗ району колядували, щедрували та віншували учасників заходу, присвяченого Дню Соборності України, який в цей день відбувся на Вижниччині

(На виконання наказу відділу освіти райдержадміністрації №561 від 01.1.2016 року «Про  проведення   районного свята «Ой радуйся, Земле, Син Божий народився» та з метою організації новорічних і різдвяних свят для дітей та юнацтва району, ознайомлення з самобутніми традиціями їх святкування, створення належних умов для організації змістовного дозвілля школярів на канікулах у районі проведено свято. Лідери учнівського самоврядування усіх навчальних закладів підготували фольклорні виступи, з якими  колядували з 06.01 по 20.01.2017 року за місцем проживання та у місті Вижниця).
                                                                   
Методист Вижницького РМК, координатор районної ради лідерів учнівського самоврядування   Лідія Ковалюк







Немає коментарів:

Дописати коментар