вівторок, 15 травня 2012 р.

Світ захоплень учня 11 класу Чернівецької загальноосвітньої школи №16 Сумарюка Богдана


Світ захоплень учня 11 класу Чернівецької загальноосвітньої школи №16
Сумарюка Богдана

      
П’ять років тому назад в моєму будинку оселилася перша моя орхідея – фаленопсис. 

Все почалося саме з неї на той час мені здавалося що догляд за цією чарівною квіткою надзвичайно складний і потребує ретельного доглядання. Вирощувати вдома орхідею – заняття не для ледачих. Це вам не кактус – раз на тиждень поливати. Орхідея, як будь-яка красуня, вимагає трепетного відношення і ніжної турботи, тому початківцям рекомендую фаленопсис – при належному догляді він квітне приблизно шість місяців в році, і найбільш пристосований для утримання в домашніх умовах. 

В догляді за своїми квітами я дотримуюся таких правил: 

- Пам’ятайте про те, що орхідея - епіфіт. Тобто в природних умовах вона живе на інших рослинах, як правило на деревах. Тому висаджувати її потрібно не в грунт, а в спеціальний субстрат. 

- Горщик для орхідеї краще вибирати білий або прозорий – він не буде нагріватися на сонці і не буде перегрівати коріння та перешкоджати процесу фотосинтезу у якому приймає участь підземна частина рослини . Обов’язково пластиковий – в глиняному горщику коріння орхідей намертво пристане до шорстких стінок і буде травмуватись при пересадці. У горщику обов’язково мають бути отвори, адже одна з головних умов здорового самопочуття орхідей – відмінна вентиляція. Крім того в такому горщику не застоюватися вода. 

- Орхідея – дуже світлолюбна рослина. Але в той же час вона не переносить яскравого полуденного сонця. 

- Існує два методи полива орхідей це: занурення горщика з рослиною у ємкість з водою та другий якого дотримуюся я, полив орхідей під теплим душом. 

Якщо ви будете дотримуватися правил догляду за даною рослиною то невдовзі вона вас від яче своїм цвітіням. Цвітіння – це самий радісний момент в житті будь-якого квітника. Плід його праці! 

На даний час у моїй колекції орхідей їх становить понад 25 екземплярів різних видів серед них: фаленопсиси, пафепіділіуми, дендродіуми, камбрії, цимбідіуми. Але родзинкою моєї міні-оранжереї є пафіпіділіум Лоренца, який придбала моя мати на виставці орхідей у Варшаві. Надіюсь, що моя колекція з кожним роком буде збільшуватися і поповнюватися новими екзотичними видами.



Немає коментарів:

Дописати коментар