пʼятницю, 24 травня 2013 р.

«Європейські містечка» у Вижниці

20 травня 2013 року лідерами районної ради учнівського самоврядування було організовано проведення у рамках дня міста «Європейські містечка», де було представлено 20 країн Європи. Присутні мали змогу познайомитись не тільки з історією та культурою країн Європи, а й милуватись красою звучання європейських мов, граційністю танців та мелодією пісень, оригінальністю народних костюмів.
Учнівське самоврядування – це активна дитяча організація ,яка захищає й забезпечує права всіх учасників дитячих колективів, сприяє формуванню у школярів громадянськості, організаторських та лідерських якостей, виступає ініціатором та організовує проведення різноманітних заходів. 

Підвищення якості організації діяльності осередків учнівського самоврядування стало одним з пріоритетних завдань освіти Вижниччини. Лідери учнівського самоврядування району усіх навчальних закладів стали організаторами дня вишиванки. Взяли активну участь у благодійній акції «Від серця до серця», в рамках якого зібрано 12 тисяч гривень, продовжується акція « Прийди на допомогу» , зібрані кошти першого червня будуть вручені онкохворим дітям. 

Члени учнівського самоврядування працюють над створенням плану роботи, який буде зреалізований під час роботи пришкільних таборів. 

Голови учнівських рад входять до складу міських та сільських виконкомів, де беруть активну участь у вирішення важливих питань 

рідних населених пунктів та участь у становленні ціннісних орієнтирів учнівської молоді, сприяють розвитку високих творчих здобутків та міцної громадянської позиції. Лідери учнівського самоврядування скрізь перші, вони учасники клубу КВК, пожежно-прикладного спорту, переможці Всеукраїнських олімпіад-конкурсів 

Учнівське самоврядування діє, дає можливість вільного воєвиявлення учнів щодо їхніх ідей, планів, побажань, сприяє та надає багато можливостей для формування ініціативної, креативної, відповідальної, здатної приймати нестандартні рішення особистості, розвиває творчий потенціал учнів, сприяє самостійності мислення та незалежності поглядів, створює широке поле для самовизначення, саморозвитку та самореалізації творчої еліти та особистості школярів району.







Немає коментарів:

Дописати коментар