вівторок, 14 січня 2014 р.

«Посвята у Весельчата»

«Посвята у Весельчата», яка була організована учнівським парламентом школи (Джуряк Т. І., педагог-організатор, координатор учнівського самоврядування) , оскільки робота в закладі щодо виявлення лідерських якостей та організаторських здібностей, уміння працювати в команді активу навчального закладу розпочинається уже в молодших класах, завдяки участі дітей в дитячій організації «Веселка».


23 жовтня 2013 року на базі Довгопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено семінар-практикум заступників директорів шкіл з виховної роботи та педагогів-організаторів з про­блеми «Проектування цілей, перспектив і моделі життєдіяльності учнівського колективу у взаємодії: педагогічний колектив – учнівське самоврядування». 

Перед учасниками семінару-практикуму виступила методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Москаль Л.Ю., яка зосередила увагу на підготовці молодого покоління до життя у системі суспільних відносин, соціальної взаємодії та відповідальної участі в суспільно-корисній діяльності. 

Про місце виховної роботи в навчально-виховному процесі Довгопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів розказав директор школи Маротчак Ю.Ю. Який познайомив учасників з досвідом роботи з питання «Педагогічна інновація та ініціатива – найважливіший ресурс розвитку виховної роботи та учнівського самоврядування». 

З організацією роботи учнівського парламенту познайомила учасників семінару Кочерган Л.М., заступник директора з виховної роботи. 

Учасники семінару-практикуму переглянули візитку закладу у представленні учнів школи, познайомились з робочими матеріалами та висвітленням роботи учнівського парламенту (Кочерган Л.М., заступник директора з виховної роботи; Гаврилюк Любов, президент учнівського парламенту). 

Для учасників було проведено майстер-клас «Проводимо класні учнівські збори» (Танасійчук О. О., класний керівник 9-Б класу, володар ІІІ місця в І(районному) турі Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник» у 2012 році). 

Всі учасники семінару взяли участь у святковій лінійці дитячої організації «Веселка» – «Посвята у Весельчата», яка була організована учнівським парламентом школи (Джуряк Т. І., педагог-організатор, координатор учнівського самоврядування), оскільки робота в закладі щодо виявлення лідерських якостей та організаторських здібностей, уміння працювати в команді активу навчального закладу розпочинається уже в молодших класах, завдяки участі дітей в дитячій організації «Веселка». 

У творчій майстерні «Розробка інструментарію для ефективної реалізації лідерського потенціалу особистості» Москаль Л.Ю., методист РМК відділу освіти, молоді та спорту презентувала запропонований районною радою учнівського самоврядування районний проект «Шкільна газета». 

У роботі круглого столу з проблеми «Організація та підвищення потенційних творчих можливостей педагогічного колективу щодо координації роботи учнівського самоврядування» взяли участь: 

Чев´юк Л. І., заступник директора з виховної роботи Розтоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів; 

Гаман Н.П., педагог-організатор Розтоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів; 

Танасс О.Є., заступник директора з виховної роботи Путильської гімназії; 

Бубряк М.Д., заступник директора з виховної роботи Киселицької ЗОШ І-ІІІ ступенів; 

Аннич М.М., заступник директора з виховної роботи Конятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів; 

Кочерган Л. М., заступник директора з виховної роботи Довгопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів. 

Заступники директорів з виховної роботи та педагоги-організатори розглянули на семінарі і організаційні питання: 

- щодо посилення профілактичної роботи з запобігання правопорушенням та злочинності серед дітей та учнівської молоді; 

- організацію участі в Інтернет-зборах батьків «Формування духовної особистості – завдання школи та батьківської громади»; 

- про хід Всеукраїнського рейду «Урок»; 

- проведення моніторингового дослідження стану позашкільної освіти та позакласної роботи; 

- про проведення районного зльоту лідерів учнівського самоврядування; 

- підсумки проведення районного фестивалю-конкурсу «Перлини гір» та участь у обасному фестивалі-конкурсі «Буковинська зіронька»; 

- проведення районної конференції Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» та проведення районних та участь в обласних заходах екологічного напрямку. 

Учасники семінару-практикуму отримали для використання в роботі матеріали з досвіду роботи педагогічного колективу і учнівського парламенту Довгопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів та матеріал на електронних носіях, щодо організації виховної роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар