четвер, 26 березня 2015 р.

Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування – волонтерство в дії.

За активну участь у Всеукраїнському зборі лідерів учнівського самоврядування та ІІІ місце у грі-квесті «Волонтерство в дії» представники обласної ради дітей Чернівччини нагороджені грамотою Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

Волонтерство – це фундамент громадянського суспільства. Без участі добровольців важко уявити громадські організації й доброчинність взагалі. Без добровольців бракує енергії для будівництва суспільства, не вистачає сил і часу на людей, які потребують допомоги, не достатньо творчого потенціалу для розв’язанні соціальних проблем.
   З 23 по 25 березня в Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді відбувся Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування. Учасниками збору стали представники 20 регіонів країни. Чернівецьку область представляли активні учасники  міських та обласних патріотичних акцій Валерія Сандуляк,  голова ради учнівського самоврядування Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату та Сергій Сергійович Кізіма, заступник директора з виховної роботи даного закладу. 
У столиці зустрілися більше 70 найактивніших, найкращих членів обласних, районних, міських, селищних дитячих парламентів, рад, асоціацій разом з координаторами, щоб поділитися досвідом своєї волонтерської діяльності, презентувати найцікавіші проекти та здобутки, спланувати подальшу стратегію розвитку та діяльності ВРС.  Під час відкриття збору організатори заходу, представники Міністерства освіти і науки тепло привітали лідерську команду України, побажали плідної праці та цікавих вражень. Кожна обласна делегація під час збору мала можливість розповісти про реалізацію волонтерських проектів. Чернівеччина презентувала патріотичні акції на  допомогу захисникам та дітям Сходу.
  Київська делегація підготувала для учасників збору гру-квест «Волонтерство в дії» по території Національного еколого-натуралістичного центру. Команди-учасниці мали змогу дізнатися про види та напрями волонтерської діяльності, продемонструвати свою кмітливість та згуртованість у виконанні практичних завдань. Крім того, під час гри делегації знайомились між собою, разом знаходили вірні та оригінальні рішення.   Ввечері лідери стали учасниками творчої зустрічі, підготовленої делегацією з м. Кривий Ріг Дніпропетровської області. Під час заходу весь зал дружно підспівував Київській міській раді старшокласників, яка виконала пісню «Слово Лідер» - візитну картку дитячих активістів столиці.
Наступний день розпочався груповою роботою над проектами символіки Учнівської ліги України. Запропоновані напрацювання було презентовано ввечері під час проведення розважальної програми «Стар-тінейджер»
.    Вдень київська делегація провела для всіх учасників збору пішохідну екскурсію центром міста, присвячену історії Києва та подіям Революції Гідності. По закінченню екскурсії гості відвідали експозицію Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» та інтерактивної виставки «На вершині свободи духу», організованої Конгресом українських націоналістів.    По обіді учасників збору гостинно приймав Київський Палац дітей та юнацтва. Під час зустрічі у форматі «Вільний мікрофон» свою волонтерську діяльність презентували представники громадських організацій та рухів: «Врятуй Жовтень!», «Щаслива лапа», «VolElit». Лідери та громадські активісти обмінювалися досвідом, обговорювали можливості та особливості реалізації соціальних проектів.    Вранці 25 березня для учасників збору було проведено ряд тематичних тренінгів, спрямованих на розвиток всебічно розвиненої особистості, подолання складних ситуацій, планування успішного майбутнього.
Всі делегації висловили бажання зустрітися знову, щоб продовжити обмін досвідом, співпрацю та дружнє спілкування задля втілення нових ідей, ініціатив, спрямованих на розбудову громадянського суспільства в Україні.












Немає коментарів:

Дописати коментар