вівторок, 19 квітня 2016 р.

Тиждень учнівського самоврядування та психології у НВК «Вашківецька гімназія»

 Шкільне самоврядування - це співпраця і спосіб світосприйняття, що «тримають курс» на створення атмосфери успіху і дозволяють закладу освіти жити й творити у режимі самоврядування. Таким чином, з впевненістю можемо сказати, що спільні справи  несуть за собою позитивний результат, який ми отримуємо від спільних цілей, поставлених перед нами…
     Існує громадський стереотип: школа - підготовка до дорослого життя. Та в нашій гімназії з цим не зовсім погоджуються. Школа - це і є саме життя, причому, поза сумнівом, одна з найяскравіших його сторінок. Щоденно ми намагаємось заповнити простір дитини соціально-корисними справами, духовним багатством і позитивними емоційними враженнями.  Один із них –«Тиждень учнівського самоврядування». У запровадженні його ми, вчителі гімназії, керувались бажанням допомогти дітям відчути свою значимість, навчити наполегливості в реалізації своїх планів, залучаючи на допомогу усі свої сили, об’єднуючись з іншими людьми, озброїти їх необхідними практичними вміннями і навичками, які вони зможуть використати у дорослому житті.
     Цього року ми поєднали  тиждень самоврядування з тижнем психології. На загальношкільній лінійці практичний психолог  навчального закладу Попович Р.В. та педагог-організатор Курик П.С. ознайомили  учнів та учителів з планом проведення тижня. Перший  день проходив під девізом: «День гарного настрою та подаруй товаришу усмішку». Тримаючи в руках коробку з побажаннями, діти  пропонували учням та вчителям вибрати собі одне  із побажань.  Практичний психолог гімназії Попович Р.В. підготувала  календар оптиміста на 2016 рік, стіну доброти під назвою: «Якщо в твоєму серці живе добро – поділися ним із іншим!». Цього  ж дня Руслана Василівна провела  тренінгове заняття «Що таке щастя?» з учнями 8 класу.
      Девізом  наступного дня стали слова: «За свободу слова! За демократію!». Було проведено журналістське розслідування «Сенс життя. В чому він полягає?», учасниками якого були учні 8-11 класів. Цікавою  стала психологічна гра « Паркан відвертості, побажань та пропозицій». А далі у актовому залі навчального закладу Попович Р.В. провела конкурс міні-творів « Для чого потрібні психологи?».
         Середа розпочалася з відкритого засідання лідерів учнівського самоврядування гімназії під назвою: «Лідер – найкраще слово на землі…», яке провела педагог-організатор Курик П.С.  Голова учнівської Ради гімназії Андрій Горюк  розповів усім запрошеним  про роботу учнівського самоврядування у школі, участь у заходах, різного роду акціях.  А члени учнівської Ради гімназії порадували всіх присутніх піснею-гімном: « Лідер- найкраще слово на землі…».  На завершення дня було проведено психологічну гру « Слідопит»  між учнями 5-11 класів, яку підготувала Руслана Василівна.
     Четвер порадував нас зустріччю з командою КВК «СТОП-КАДР», яку організувала та провела  педагог-організатор Курик П.С. Учасники команди, учні НВК «Берегометська гімназія»  разом з нашими гімназистами готували цікавий сюрприз для учнів та вчителів гімназії  під керівництвом  наставника команди «СТОП-КАДР» А.І.Запаранюка.  Діти з радістю готувалися до свята «День сміху», наші учні з захопленням вивчали нові комедійні ролі, адже  виступати з кавеенівцями так класно та круто !
     Робота продовжується: цього ж дня, під керівництвом Р.В. Попович кореспонденти гімназії  провели з учнями експрес-інтерв’ю « Твоє ставлення до гімназії». Діти почули багато хороших слів, цікавих побажань, що було приємно як для них, так і для нас, учителів.
      І  на завершення нашого  насиченого тижня , 1 квітня, у День сміху , наша дружня гімназійна родина зібралася у актовій залі, щоб побачити той сюрприз, який підготувало самоврядування школи. Присутні мали змогу відпочити та отримати тільки позитивні враження від спільного виступу представників самоврядування гімназії та команди «СТОП-КАДР».  Зустріч відбулася на славу, адже  тільки спільними зусиллями,співпрацею з іншими навчальними закладами ми можемо отримати нові знайомства та чудові результати. А ми й надалі будемо співпрацювати з нашими друзями - командою «СТОП-КАДР», а також будемо навідуватись одні до одних в гості.
        Руслана Василівна провела  у затишній атмосфері завершення тижня психології. Для учнів 1 класу вона підготувала надзвичайно захоплюючу казкотерапію «Дружна країна», де наші найменші гімназисти відпочили та повеселилися.
       
Інформацію підготувала
 педагог-організатор НВК «Вашківецька гімназія» Курик П.С.






    

     

Немає коментарів:

Дописати коментар