четвер, 21 липня 2016 р.

Створюємо «Країну Гідності» разом!




Партнерство "Кожній дитині" запросило нас  до співпраці у поширенні знань про соціальні права через навчальну гру Ради Європи "Країна Гідності. Вивчення соціальних прав через освіту з прав людини". Сергій Кізіма та Ольга Осовська презентували  навчальну гру Ради Європи «Країна Гідності» в Чернівецькому політехнічному коледжі. В заході взяв участь  депутат Чернівецької обласної ради,  доцент кафедри географії України та регіоналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, кандидат географічних наук, Іван Костащук, який наголосив на актуальності навчальної гри для освіти молодих людей про соціальні права, що має стати першим кроком до поступової реалізації їх прав.


Сергій Кізіма запросив учасників уявити себе в ролі членів парламенту Країни Гідності… і розпочалася насичена й відповідальна робоча зустріч парламентарів, перед котрими було не легке завдання -  прийняти рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізналися  про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою. Оскільки "Країна Гідності" – це симуляційна гра, що вдало поєднує ігрову та навчальну складову, учасники презентації відразу зацікавилися приймати найкращі рішення для реалізації соціальних прав громадян вигаданої країни та узгоджувати спільне бачення в робочих групах.
Завдяки навчальній грі учасники проекту змогли  вивчати соціальні права й соціальну політику через призму прав людини. Гра спонукала учасників до зростання громадянської активності щодо просування соціальних прав через дії різного масштабу на місцевому або ж національному рівні.
Захід покликаний привернути увагу громадськості України до проблем молоді, шляхів реалізації молоддю соціальних прав, засобів підвищення обізнаності про соціальні права, зокрема, через гру «Країна Гідності».
Довідка: партнерство "Кожній дитині" провело  майстер-клас з використання гри, в роботі якого брали участь Сергій Кізіма та Ольга Осовська. Партнерство "Кожній дитині" з 2008 року працює над розвитком та впровадженням проектів та освітніх програм, спрямованих на подолання перешкод, які стають на заваді успішної реалізації молодими людьми своїх соціальних прав. У 2015 році Партнерство отримало від Ради Європи авторське право на видання українською мовою гри «Країна Гідності». Вивчення соціальних прав через освіту з прав людини" та здійснило відповідний переклад і видання гри.  

Проект "Молодь для молоді: знай свої права – змінюй життя" впроваджується Міжнародною благодійною організацією "Партнерство Кожній дитині" з 2014 року за фінансової підтримки Посольства Фінляндії в Україні та благодійників платформи GlobalGiving. Проект спрямований на втілення соціальних змін в інтересах вразливих груп дітей та молоді, представників місцевих громад шляхом розвитку навичок фасилітації і лідерства молодіжних тренерів, підвищення їх обізнаності про соціальні права та розвитку мережі молодіжних клубів.  


























Немає коментарів:

Дописати коментар