четвер, 18 серпня 2016 р.

На інструктивно-методичний нараді окреслено пріоритети виховної діяльності області

17 серпня 2016 року на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області проведено інструктивно-методичну нараду з методистами РМК/ММК виховної роботи щодо організації виховного процесу в закладах системи загальної середньої освіти в 2016/2017 н.р.

 Відкриття наради відбулося за участі Оксани Палійчук, директора Департаменту освіти і науки, та Тамари Богачик, заступника директора з науково-методичної роботи ІППО ЧО. Привітавши педагогів з початком нового навчального року та побажавши витримки і мудрості у своїй нелегкій роботі, Оксана Михайлівна акцентувала увагу на нормативних документах національно-петріотичного виховання та пріоритетних напрямах виховної роботи, перечислила ряд досягнень в освітянській галузі області. Зокрема, зважаючи на фінансові труднощі, було підвищено студентам закладів профтехосвіти стипендії, а також фінансове стимулювання навчальних закладів за успіхи на олімпіадах різних рівнів. Ці навчальні заклади отримають додатково по 90 тис. грн. для інформаційно-технічного оснащення навчального процесу. Також було виділено додатково 100 тис., на забезпечення учнів 4-их класів підручниками з основ християнської етики.
У своєму виступі Тамара Степанівна наголосила: «Ви маєте пам’ятати: урок – понад усе. Тому кожен з вас, в межах своєї компетенції, повинен дбати про якісне забезпечення проведення уроку: це і навчально-методичний спектр, і, власне, фахова майстерність педагога. Першочергове завдання педагога під час підготовки до уроку і на уроці завжди максимально використовувати дидактичний матеріал. У кожному навчальному закладі повинні бути впорядковані куточки з навчально-методичним забезпеченням. Заступник директора Інституту закцентувала увагу присутніх на важливості використання Інтернет-ресурсів під час роботи: «На сьогодні вимогою часу є створення особистих блогів, сайтів і ви, як ніхто інший, повинні розуміти важливість їх створення. Адже завдяки таким блогам педагог може ділитися своїми надбаннями, ідеями, розробками з іншими освітянами».
Переможцям Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок» вручено дипломи.
Під час засіданння учасники наради мали змогу обговорити ряд проблем та шляхи їх вирішення щодо покращення  виховного процессу.   О.Осовська, методист НМЦ виховної роботи ІППО ЧО підкреслила, що наше завдання так побудувати виховну діяльність, щоб сама її організація, приклади авторитетних наставників-учителів, шкільне середовище виховували дітей у дусі патріотизму. Поінформувала на що потрібно звернути увагу при плануванні виховної роботи та запросила до активної участі в обласних акціях та проектах.
Змістовно представила виховну роботу з питань формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації заступник директора з виховної роботи Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ступенів Хотинського району Марія Ілащук.
Зворушливу віртуальну екскурсію  до музею Дмитра Гнатюка проевла Світлана Пелепецька, заступник директора з виховної роботи Мамаївського ЗНЗ І-ІІІ ступенів Кіцманського району.
Досвід роботи з право виховної роботи презентувала заступник директора з виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Чернівецької міської ради Любов Петрушко
На завершення інструктивно-методичної наради було підведено підсумки та відбувся обмін думками присутніх.





  






















Немає коментарів:

Дописати коментар