понеділок, 17 червня 2013 р.

Шкільне самоврядування має допомагати школярам обирати професії, на яких є попит на ринку праці.

Шкільне самоврядування має допомагати школярам обирати професії, на яких є попит на ринку праці.
Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров у вівторок під час зустрічі з лідерами учнівського самоврядування київських шкіл.
«Професійна орієнтація повинна закладатися саме у школі та впливати на вибір учнями своєї майбутньої спеціальності», – сказав він.
Водночас Глава Уряду зазначив, що шкільне самоврядування має допомагати молоді правильно обирати професії.

«Як у нашій школі формується професійна орієнтація наших учнів? Ким ви хочете бути? Від того, ким ви хочете бути, залежить, як наша країна буде розвиватися. Якщо всі стануть менеджерами, юристами, економістами – це надзвичайно важливі спеціальності, але тоді хто буде створювати фундамент нашого благополуччя, матеріального виробництва, хто буде працювати в галузі ІТ-технологій?» – поцікавився Прем'єр-міністр.

Микола Азаров також відзначив важливу роль шкільного самоврядування: «Елементи шкільного самоврядування надзвичайно важливі для нас, оскільки вони готують відповідальних людей, які не перекладатимуть відповідальність на когось, які намагаються в рамках своєї невеликої структури знаходити рішення». При цьому він підкреслив, що надзвичайно важливо, аби українські школи та виші готували людей, здатних брати на себе відповідальність.

За інформацією Урядового порталу

Немає коментарів:

Дописати коментар