четвер, 6 лютого 2014 р.

Депутати Новоселицької районної ради учнівського самоврядування знову зібрались в сесійній залі

05 лютого 2014 року, в сесійній залі районної ради відбулась засідання Новоселицької районної ради учнівського самоврядування депутатів ІІІ скликання. Юні депутати мали можливість висловити свої думки та підняти проблеми, які турбують учнівську молодь сьогодні. 
У сесійній залі були присутні гості: заступник начальника управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації О.І.Обершт, начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей В.В.Скицько.

Під час роботи сесії були заслухані питання:
- стан виконання Плану роботи ради у І семестрі 2013-2014 н.р. та підсумки участі членів учнівського самоврядування району у фестивалях та конкурсах всіх рівнів;
- стан злочинності та профілактики правопорушень серед учнівської молоді в закладах освіти Новоселицького району;
- профілактика дитячого травматизму – спільне пріоритетне завдання органів управління освітою та учнівського самоврядування;
- організація здорового харчування учнів під час навчально-виховного процесу.

Начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей В’ячеслав

Володимирович Скицько прозвітував про стан злочинності та профілактики правопорушень серед учнівської молоді в закладах освіти Новоселицького району.

«Ви сьогодні є найкращими. Ви – перші засновники такої потужної учнівської організації. Я пишаюся вами. Ви – майбутнє нашої держави і вам визначати її успіх», – такими словами звернулася до депутатів заступник начальника управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Іванівна Обершт. 

Оксана Іванівна окреслила перспективу розвитку освіти району, наголосивши на важливості забезпечення умов щодо збереження та зміцнення здоров’я дітей. Закликала членів учнівського самоврядування до вирішення важливих питань для досягнення спільної мети, також внесла пропозиції щодо покращення роботи з питань порядку денного, які були підтримані депутатами, а саме: запровадити з наступної сесії «Скриньку пропозицій», заслухати звіт депутатів тих навчальних закладів, де прослідковується ріст злочинності серед учнівської молоді, розробити екскурсійний маршрут «Музеї Новоселиччини як засіб духовного збагачення», створити загони юних інспекторів руху в кожному навчальному закладі та здійснювати патронат над дошкільними навчальними закладами з метою попередження дитячого травматизму.

Також заступником начальника управління освіти було піднято питання щодо рівня навчальних досягнень учнів. Тому на наступне засідання сесії запропонувала розглянути питання «Шляхи підвищення рівня навчальних досягнень учнів».

Також депутатами були прийняті рішення:

- про відкриття учнівської громадської приймальні;

- проведення акції «Учні на допомогу ветеранам та людям похилого віку взимку»;

- про вивчення стану роботи шкільних осередків учнівського самоврядування;

- про проведення моніторингу якості харчування в школах.

Одностайним голосуванням депутати районної учнівської ради включили до складу ради з правом голосу голову районної батьківської ради Олега Васильовича Плачінту та головного спеціаліста відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Аделіну Іванівну Руснак.

Своїми ґрунтовними доповідями та цікавими ідеями депутати Новоселицької районної ради учнівського самоврядування засвідчили, що сьогодні школа виховує соціально-активну, гуманістично-спрямовану особистість з глибоко усвідомленою, активною громадською позицією.
















Немає коментарів:

Дописати коментар