суботу, 15 листопада 2014 р.

Вітаємо переможців конкурсу Еко-ідеї 2014 - учнів Колінковецького загальноосвітнього навчального зшакладу!


   7 листопада 2014 року в НСК «Олімпійський» засновник Фонду Кличко, Київський міський голова Віталій Кличко та виконавчий директор представництва Panasonic в Україні Володимир Січіков підвели підсумки українського конкурсу «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014». З 2800 учасників дитячого екологічного міжнародного конкурсу "Eco Picture Diary 2014" до півфіналу потрапило 30, з них 5 учасників з   Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ст.       Проект «Eco Picture Diary» об’єднав більше мільйона дітей з 52 країн світу. Метою цього конкурсу є виховання у підростаючого покоління дбайливого відношення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення світових екологічних проблем.        

    Цього року, нововведенням стала тема збереження культурної спадщини України. Це є головним завданням для всесвітньої організації UNESCO, яка є партнером конкурсу.  

    У рамках заходу Віталій Кличко з дітьми склав екологічний кодекс українця та відповів на питання ЗМІ стосовно пріоритетів екологічної політики Київської міської ради на 2015 рік. «Сьогодні ми провели ревізію всіх еко-програм, які були затверджені для Києва за останні два роки. Проблеми екології у столиці характерні для будь-якого великого мегаполісу світу. Ми працюємо над їх вирішенням. Безумовно, Київ був і залишиться  самим «зеленим» містом України. Великі справи починаються з малого. Наприклад, з виховання екологічного менталітету в українцях. Щоденники дітей в рамках конкурсу «Еко-ідеї зі всього світу-2014» - один з таких кроків» - підкреслив Київський міський голова Віталій Кличко.«Діяльність компанії Panasonic спрямована на створення концептуальних ідей, як поліпшити життя людей, як зробити його більш зручним, безпечним та цікавим. Також ми розуміємо, наскільки важливий наш вклад у збереження екологічного балансу планети. Різноманітні та талановиті ідеї, які ми отримуємо від учасників цього конкурсу мають особливу цінність. Адже об'єднуючи наші зусилля ми впевнено прямуємо до покращення світової екології» — відмітив генеральний директор Panasonic в Україні Кодзі Терадзіма.
   Кожен учасник заповнював спеціальний Еко-щоденник  впродовж 3 днів у форматі «малюнок» + короткий  опис  ЕКО-ІДЕЇ, спеціально розроблений та надрукований для конкурсу.     З 2800 учасників конкурсу до півфіналу потрапило 30, з них 5 учасників з  нашого навчального закладу. Додатковий приз від партнерів Фонду Кличко отримав Микола Чибук з Чернівецької області за творчий підхід до заповнення екологічного щоденника.
     07.11.2014 року півфіналісти разом з батьками та вчителями Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ст. були учасниками церемонії нагородження в м. Києві, мали можливість поспілкуватися з Віталієм Кличко. У рамках церемонії нагородження для учасників конкурсу були проведені екскурсії до музеїв досягнень братів Кличків та НСК «Олімпійський», а також  програма з науково-розважальними заходами.
    Ми щиро вдячні команді фонду братів Кличків за підтримки Товариства з обмеженою відповідальністю "ПАНАСОНІК УКРАЇНА ЛТД", НСК Олімпійський та Музею досягнень братів Кличків за неймовірні екскурсії та враження.     Вітаю переможців: ученицю 4-Б класу Чопик Ангеліну Олександрівну , ученицю 4-Б класу Руснак Анастасію Миколаївну, учня 2-Б класу Голбана Миколу Васильовича, ученицю 1-В класу Голбан Каріну В’ячеславівну,   учня  1-В класу Тимофія Максима Васильовича.Шановні учні та вчителі Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ст. ваші ідеї по збереженню природи 100% змінять світ на краще. Чекаю на нові зустрічі та перемоги у проектах.

Роботи переможців можна переглянути тут:
eco.klitschkofund.org/results 






Немає коментарів:

Дописати коментар