четвер, 20 листопада 2014 р.

21 листопада - День Гідності та Свободи

«Революція гідності»  не  тільки  сколихнула  країну  хвилею  нечуваного патріотизму,  а і показала важливість національної ідеї.  Нині саме за неї триває  боротьба,  і  те,  наскільки ця боротьба буде успішною,  залежить від кожного з нас.
Анатолій Солов’яненко,
головний режисер Національної опери 

21 листопада в Україні вперше відзначатиметься День Гідності та Свободи.
Давайте підтримаємо всесвітній флешмоб - вивісити український прапор на своїх домівках та авто. 
21 листопада в Україні вперше відзначатиметься День Гідності та Свободи.
Мета запровадження пам’ятної дати — це утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року (Свято Свободи) та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року (Революція Гідності) постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
Указ Президента України від 13.11.2014 №872/2014 http://www.president.gov.ua/documents/18441.html
Рік тому почався Євромайдан, події якого згодом отримали назву Революції  Гідності.  
21 листопада 2013 року уряд України вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС (підписання мало відбутися 28-29 листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі). Пізно ввечері на знак протесту проти такого рішення уряду на майдані Незалежності в Києві почали збиратися люди. Спонтанний народний протест розвинувся в добре організовану національну революцію,  яка, у кінцевому рахунку, зосередилася в столиці. Революцію було названо Євромайданом, але цей термін передавав її суть тільки до ночі з 30 листопада на 1 грудня, коли за наказом українського режиму протестувальників розганяв спеціальний поліційний підрозділ «Беркут». З цієї ночі Європротест перетворився на Єврореволюцію — боротьбу за людську та національну гідність громадян України. Дуже вдало сказано, що, шукаючи Європу, ми знайшли Україну.
Єдиний символ Революції гідності – прапор України. Єдиний духовний помічник – національний гімн.
Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Передовсім вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. «Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом свободи, і революція 2013 року, Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи», – цитує Президента П.Порошенка прес-служба глави держави.
 Рекомендовано провести виховні заходи, загальношкільні лінійки, усні журнали, групові справи, просвітницькі зустрічі, колективні творчі справи, ділові зустрічі, презентаційні проекти, відкриті кафедри, школи лідерів, тематичні діалоги,  патріотичні флешмоби з патріотичної тематики.
  Давайте підтримаємо всеосвітній флешмоб - вивісити український прапор на своїх домівках та авто. 
 На річницю Майдану українців у різних країнах світу закликають приєднатися до флеш-мобу. 21 листопада діаспоряни в різних країнах світу вивісять прапори України.
 Авторка ідеї – американка українського походження Кріс Винник-Вільсон. Жінка активно займається просуванням українських подій в США, вона є однією з авторів EuromaidanPress та DigitalMaidan.
Президент України Петро Порошенко підписав Закон про заснування нової державної нагороди – ордену Героїв Небесної Сотні.
-«для відзначення осіб за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння Українському народу, виявлене під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інших подій, пов’язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України”.

На допомогу у проведенні заходів:
·        Революція Гідності. Хроніка основних подій.
·        Революція гідності: ми маємо пам'ятати
Революція 2013-2014 років, на моє переконання, це не протистояння Заходу й Сходу, не протистояння України й РФ – це протистояння між тими, хто має гідність, і тими, хто не тільки не має її, а й взагалі не розуміє, що це означає. Андрій Хохолкін
·        Революція гідності. Спецпроект ICTV
·        Альбом  Революція Гідності http://photo.i.ua/user/991126/395330/




Немає коментарів:

Дописати коментар