вівторок, 22 грудня 2015 р.

Козак гімназії – 2015

  З давніх-давен і до сьогодні наш народ захищає свою землю від ворогів. Кожен українець пам’ятає імена своїх героїв: Б.Хмельницького, І. Богуна, І.Брюховецького, П.Дорошенка, С.Наливайка. Вивчаючи  твори української літератури, історію та українознавство, гімназисти НВК «Вашківецька гімназія»  згадують козаків Запорізької Січі. 
                                 
      Учні усвідомлюють, що їм продовжувати справу козаків, множити козацькі подвиги. Саме тому наші хлопці взяли активну участь у спортивно-розважальній програмі «Козак гімназії – 2015».
     Це свято повернулося до нас із недалекого минулого. Відродити його вирішили учні 10 класу зі своїм класним керівником Приньковською В. М. та педагогом-організатором Курик П.С.
      Святково прикрашений зал. Козацькі атрибутика та одяг, у центрі – портрет козака; прикрашені столики для  гостей, учасників, журі та лічильної комісії.
     Курик П.С. розпочала свято. У своєму виступі запропонувала присутнім здійснити цікаву подорож у дивовижний світ чоловічої краси й сили, кмітливості та цікавості. А також побажала всім гарно відпочити й отримати позитивні враження. А далі ведучі оголошують склад журі: голова – директор НВК «Вашківецька гімназія»  Гуйванюк Л.М. та гості свята – десантники 80 високомобільної бригади ВЧ 0377 м.Чернівці. Карнаух Р.В., Ігнатов О.І., Пам’ятничий Ю.В., Матвійчук Д.І. –учасники АТО, які нещодавно повернулися з-під Дебальцево й будуть оцінювати змагання. Підраховувати та сумувати бали буде лічильна комісія у складі Поповича О.В. та Пріньковської О.М.
     За звання «Козак гімназії-2015» змагалися 4 гімназисти: Горюк Андрій (11 клас), Холіван Леонід (10 клас), Шевчук Юрій (9 клас), Штефуряк Микола (7 клас). Кожен учасник – обличчя свого класу. Хлопці повинні були показати на що здатні, довести свою сміливість і кмітливість, дотепність та розсудливість, сильний характер і найкращі фізичні якості.
      Програма заходу складалася з семи конкурсів. Перший – «Візитка», у якому найкраще представив себе Штефуряк М., другий – «Спецназівець». Найсильнішими виявилися  Горюк А. та Холіван Л. Десантники теж не стояли осторонь. Під час виконання завдання конкурсу «Спецназівець» один із учасників журі продемонстрував хлопцям, як правильно віджиматися. Найцікавішим був конкурс «Умілі руки». Кожен учасник мав застебнути  ґудзики на сорочці в товстих зимових рукавицях. З цим завданням першим справився Горюк А. Захоплюючим було завдання конкурсу «Корисні вітаміни». За одну хвилину необхідно було з’їсти найбільшу кількість яблука. Переміг – Холіван Л. А щоб виконати завдання конкурсу «Інтелектуал» необхідно було письмово відповісти на питання з історії та захисту Вітчизни. Першість здобув Горюк А. Умови конкурсу «Радіаційна небезпека»  - одягнути протигаз на швидкість. Правильно одягнув його Шевчук Ю. А в конкурсі «Домашнє завдання»  учасники продемонстрували своє хобі. Першим був Горюк А.
       Між конкурсами звучали  такі музичні номери: «Пісня про козака», «За любов і волю», «Пісня-побажання», «Україна – це ми», «Україна – вишивана»  у виконанні учнів гімназії. Родзинкою свята була козацька каша, яку приготували учасники змагань і якою пригощали усіх присутніх.
       Компетентне журі визначило переможців. У нелегкій боротьбі в номінації «Козацька сила» виборов перемогу Холіван Леонід, «Козацька кмітливість» - Штефуряк Микола, «Козацька мудрість» - Шевчук Юрій. Переможцем конкурсу «Козак гімназії -2015» став  Горюк Андрій, голова ради учнівського самоврядування. Нагороджували учасників голова журі Гуйванюк Л.М.  та учасники АТО, які приїхали з подарунками для гімназії. Перший подарунок – Подяка волонтерському загону НВК«Вашківецька гімназія» за активну участь у наданні допомоги військовій частині під час проведення антитерористичної операції. Другий – прапор За ВДВ. Ніхто, крім нас. А від організаторів свята Приньковської В.М. та Курик П.С. номінанти отримали стрічки, а козак гімназії – козацьку шаблю.
       Наприкінці свята виступила Приньковська В.М., яка подякувала усім присутнім та зазначила, що гімназисти намагалися відтворити найкращі якості козаків: вміння захищати рідний край, показати свою відвагу, сміливість, витримку. Такі конкурси виховують у дітей патріотизм, високий рівень культури та моралі, любов до рідного краю, вміння берегти й захищати Батьківщину.

      Конкурсна програма завершена. Глядачі переконалися, що гімназисти НВК «Вашківецька гімназія»   - сміливі й завзяті, винахідливі й дотепні, розсудливі та жартівливі. Гідна зміна справжнім козакам. Тож нехай кожен з нас своїми вчинками й добрими справами доведе, що козацькі звичаї та традиції живі й сьогодні, а козацькому роду – нема переводу.
Стренадко Марія, учитель української мови та літератури НВК «Вашківецька гімназія»
















Немає коментарів:

Дописати коментар