понеділок, 11 січня 2016 р.

У гостях на «Колядці – FEST»

         Різдво Христове – це свято нашої духовності, милосердя, свято давнє й вічно молоде. Різдвяні свята починаються колядками на Святвечір. Вони тривають до Василевого Щедрого вечора і далі до Водохреща. У колядках багато мудрості, доброти, людських почуттів. Саме тому свято Різдва супроводжують стародавні народні звичаї та традиції. Наш навчальний заклад теж підтримує українські звичаї святкування Різдва Христового.
       8 січня 2016 року учні 5-10 класів та вчителі НВК «Вашківецька гімназія» Приньковська В.М., Пріньковська О.М. та Курик П.С. завітали в гості до НПП «Вижницький», щоб взяти участь у святковому дійстві «Колядка – FEST».




Зустріч відбулася на приофісній території парку, куди радо запросили вчителів та учнів організатори дійства, з якими тісно співпрацює наша гімназія.
       Захід відбувся під відкритим небом біля святково прикрашеного вертепу. Ведучі розпочали свято віршованими рядками, у яких прославляли Ісуса Христа, Божу Матір; розповіли присутнім про народження Божого Сина, нашого Спасителя. Учасники даного заходу виконували різні щедрівки, пісні, колядки. Представники нашого навчального закладу теж долучитися до святкування. Вчителі та учні виконали колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю», Воловодівська Ольга виконала щедрівки українською та англійською мовами,  а Солован Катерина заспівала пісню «Новий рік  прийшов на Україну». Господарі парку подарували кожній дитині солодкі гостинці та провели невеличку екскурсію по території НПП «Вижницький», під час якої наші гімназисти побачили різних звірів.
       «Колядка – FEST» пройшла на славу. Наші діти та вчителі повернулися додому з незабутніми враженнями, які отримали під час свята. З впевненістю можемо сказати, що гімназійна родина вміє не тільки гарно співпрацювати з представниками національного природного парку, а й приємно проводити всій вільний час, навідуючись один до одного в гості…

                                                                           Інформацію підготували:
                                                                           Стренадко М.М. та Курик П.С.





1 коментар: