пʼятницю, 17 червня 2016 р.

На Рівненщині відбувся Всеукраїнський Форум "Поліська Січ"

На батьківщині УПА, Рівненщині, пройшов Всеукраїнський Форум «Поліська Січ».  
Саме на Поліссі у 1941 році зародилася перша збройна сила української держави – УПА «Поліська Січ». Цьому передували роки просвітництва та вивчення досвіду боротьби попередніх поколінь.
На Форум з’їхалися громадські активісти, історики, виховники та вчителі з 15 областей України. Чернівеччину представляли методист виховної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, координатор обласної ради дітей Чернівеччини Осовська О. та викладач історії Чернівецького військово-спортивного ліцею Кожзло Д. Також у Форумі взяли участь заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко та начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України Микола Ляхович.
«Історія Рівненщини просякнута низкою подій, які вплинули на розвиток нашої держави, зокрема, це створення 75 років тому першої української армії - УПА під проводом Тараса Бульби-Боровця. І цьогоріч, вперше за 25 років незалежності України, така подія відзначатиметься на державному рівні. Адже, щоб збудувати сильну державу, потрібно пам’ятати та шанувати свою історію і так виховувати наступні покоління», – зазначив Ігор Тимошенко.
Під час Форуму представники областей презентували свої методики патріотичного виховання, а Микола Ляхович ознайомив з проектом Типового положення про Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій держадміністрації. «Координаційні ради мають бути майданчиками, де обмінюватимуться своїми напрацюваннями і досвідом активісти та представники влади. Об’єднавши зусилля, ми зможемо відродити національно-патріотичне виховання, особливо зараз, коли хочуть заперечити нашу самобутність та право на державотворення», - зауважив Микола Ляхович. Учасники заходу ознайомилися з експозицією, присвяченою діяльності УПА та її Головнокомандувача Тараса Бульби-Боровця. А ще для них презентували ілюстровану книгу «Битви за Землю Рідну».
16 червня 2016 року, учасники національно-патріотичного заходу відвідали с. Бистричі Березнівського району Рівненської області, де народився і розпочав свою боротьбу засновник УПА "Поліська Січ" Тарас Бульба-Боровець.
В с.Бистричі заступник директора школи Степан Федорович Ткачук, показав гостям шкільний музей, де представлена експозиція присвячена Тарасу Боровцю, а також поділився мало відомими фактами із життя видатного земляка, і його організації УНВ на теренах села.
         У рамках заходу відбулась презентація ілюстрованої книги «Битви за Землю Рідну» (автор Юрій Журавель), пересувної експозиції, присвяченої діяльності Української Повстанської Армії «Поліська Січ» та її Головнокомандувача Тараса Бульби-Боровця.









Немає коментарів:

Дописати коментар