понеділок, 6 червня 2016 р.

Іван Миколайчук – душа українського кіно


15 червня 2016р. буковинці та все прогресивне людство будуть святкувати
75-річчя з Дня народження Івана Миколайчука. Ми гордимося тим, що велична постать нашого земляка є візитною картою українського кінематографа в Європі та світі,а його багатогранна творчість у кіно є ще одним яскравим свідченням того, якою щедрою на таланти є прадавня, багатомовна і полікультурна Буковинська земля.
Тому учні (Бродовінський М.,Курганецька І., Дудка А.,Сметаніна А.) під керівництвом учителів суспільно-гуманітарного циклу (Рак Г.М., Мимко О.С., Кочурка Т.А.,Хоменко Н.В.) Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 підготували
й оформили у фойє школи фотовиставку - екскурс за творчістю та життєвим шляхом Івана Миколайчука,адже він увійшов в українську культуру як талановитий актор, кінорежисер і художник слова. Як справжній митець, умів  бачити красу і людину,відчувати біль і ніжність. Зібравши скарбницю народної мудрості,що увібрала весь національний колорит,митець обережно помістив її у мистецтво кіно, яким жив все своє коротке життя. Іван Миколайчук – справжній чарівник слова і кіно,став національним символом покоління. Про це говорять його акторські режисерські та літературні праці.
Через них проходять національне буття, людина,яка проявляється через свій світогляд, характер,почуття і прагнення. Митець понад усе любив свій рідний край,який надихав його на творчий злет. Через характери своїх героїв прагнув довести,що ні час, ні відстань не зможуть знищити любові до України.
 Він білим птахом пролетів над світом
Із світлою ознакою добра,
Щоб зацвісти у пам’яті чарівним цвітом
І стати символом для нації і рідного села.








Немає коментарів:

Дописати коментар