понеділок, 20 лютого 2017 р.

Їх прийняло небо, лишивши списки…

«Три роки тому сталася всеукраїнська трагедія – розстріл мирних захисників революції Гідності… їх називали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані…» – такими словами розпочався виступ на виховному заході «Їх прийняло небо, лишивши списки», присвяченій пам’яті Героїв Небесної Сотні, який відбувся у понеділок, 20 лютого, у Топорівській школі.


Учні провели короткий екскурс в історію Революції Гідності, згадали як 21 листопада 2013 року студенти Києва вийшли на Майдан Незалежності в підтримку євроінтеграції за Європейську Україну. Спочатку – це була виключно мирна акція молоді. Кількість активістів зростала з дня в день. Влада їхні вимоги не виконала, а натомість жорстоко побила студентів в ніч з 24 на 25 листопада. А далі – покалічені людські тіла та серця, Майдан, залитий кров'ю, барикади, автошини…
Учням було запропоновано переглянути відеохроніку, що ж стало причиною Майдану, а також слайди загиблих героїв Майдану. Діти прочитали вірші, присвячені Небесній сотні, виконали пісні, присвячені загиблим.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв учні та вчителі школи.
Школярі закликали всіх небайдужих людей згадати у своїх молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.
 Педагог-організатор Зеліско І.І.








Немає коментарів:

Дописати коментар