середу, 15 лютого 2017 р.

ШУМ в Колінковецькому ЗНЗ І-ІІІ ст.

В Колінковецькому ЗНЗ І-ІІІ ступенів Хотинського району відбулася презентація  навчальної гри Ради Європи «Країна Гідності. Вивчення соціальних прав через освіту з прав людини» в рамках роботи школи управлінської майстерності районної ради лідерів та координаторів учнівського самоврядування.






Лідери учнівського самоврядування Хотинської районної ради відчули себе в ролі членів парламенту Країни Гідності… перед якими було не легке завдання -  прийняття рішень про соціальну політику  щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років.  Тож, насичена й відповідальна робоча зустріч парламентарів розпочалася активним обговоренням проблем Країни Гідності.
Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізналися  про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою. Оскільки "Країна Гідності" – це симуляційна гра, що вдало поєднує ігрову та навчальну складову, учасники презентації відразу зацікавилися ходом гри. Та головне, вчилися слухати одне одного та приймати найкращі рішення для реалізації соціальних прав громадян вигаданої країни та узгоджувати спільне бачення в робочих групах.
Завдяки навчальній грі учасники проекту  дізнавалися про соціальні права й соціальну політику через призму прав людини. Гра спонукала учасників до зростання громадянської активності щодо просування соціальних прав через дії різного масштабу на місцевому або ж національному рівні.
Захід покликаний привернути увагу громадськості України до проблем молоді, шляхів реалізації молоддю соціальних прав, засобів підвищення обізнаності про соціальні права, зокрема, через гру «Країна Гідності».

















































Немає коментарів:

Дописати коментар