понеділок, 20 березня 2017 р.

Шкільний гурт "Моштеніторій" піклується про пернатих

 
              

Весна - символ початку нового життя, час пробудження, оновлення, звершення надій та сподівань. Що може бути прекрасніше, ніж спів весняних пташок прекрасним шкільним ранком?! Яка весна без щебетання пташок в шкільному саду?
Одного прекрасного весняного ранку йшли ми до школи. Чуємо дзвінке весняне щебетання пташечки. Як довго ми чекали цієї миті!
Зупинились на хвилинку й один з наших колег сказав:
         - Знаєте, скоро мають повернутися з теплих країв брати  та сестри цієї неймовірної "співачки",  давайте зробимо добре діло.
         - Яке? - запитали ми.
          - У нас у школі золотими руками людина є -  наш вчитель трудового навчання, попросимо його навчити нас зробити нові хатинки для пташок.
         В ту мить пташечка защебетала ще голосніше, ніби дала знати, що  вона дуже рада нашому задуму.
         Велика перерва. Підгодимо до вчителя нашого, Георгія Антоновича, та й розповідаємо йому про наш ранковий задум. Вчитель послухав нас, дав всім договорити, бо ми всі в один голос хотіли  розповісти йому про наш задум і тихим голосом промовив  :
 - Знаєте, добрі слова  - це коріння, добрі думки - це квіти, а добрі справи - це плоди, а ваш задум - це на половину вже зроблена робота...
         Тиша... Всі ми, з подивом слухаємо вчителя - ніби дав добро, ніби ні...  Через якусь мить усміхаючись каже:
 - Ви ще тут, ще не принесли дощечки?!
         Ми зрозуміли, вчитель схвалив наш задум і дуже зраділи.
         На другий день, як справжні весняні пташки, зібрались біля вчителя, мали все: і дощечки, і цвяхи, і молотки, і навіть святково убрались - зав'язали зелені хустинки - весна ж на дворі, а у нас така подія.
         Після кількох годин роботи вийшли прекрасні хатинки для наших пернатих друзів. Радість...
         Прикріпили ми першу хатинку, і чуємо той же голос - дзвінкий голос нашої пташечки. Аж зраділа душа, бо разом з нами раділа й пташечка, яка надихнула нас на добру справу.
         Тож, цінуймо тих, хто поряд, тих, які роблять наше життя яскравішим і віддаваймося улюбленій справі сповна. Нагорода обов'язково прийде!
Автори: шкільний гурт "Моштеніторій"
 учні 8-го класу
Йорданештської ЗОШ №2
Глибоцького району
Координатор: Опаіць М.І.

педагог-організатор









Немає коментарів:

Дописати коментар