пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Національна дитяча рада













29 березня в Києві відбулися установчі збори Національної дитячої ради при Уповноваженому Президента України з прав дитини. З кожного регіону України приїхали лідери учнівського самоврядування та випускники інтернатних закладів для того щоб сформувати механізми участі дітей у прийнятті рішень. Від Чернівецької області представником є Галина Гайсюк, учениця 10 класу Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей.


В рамках зустрічі обговорювалась проблема сьогодення – булінг та кібербулінг.
У ході розмов та дискусій виявилось, що кожна сьома дитина в суспільстві переживає цькування від однокласників, вчителів та навіть членів родини. Дуже   тривожна статистика, тож на лідерів та їх наставників покладається важлива місія щодо попередження та покладання зусиль на його подолання.
У нас, представників Національної дитячої ради є можливість впливати на процес прийняття рішень та законів в Україні, які стосуються безпосередньо прав дітей. Наш голос стане впливовим на державному рівні. Нам, учасникам,  відповідально було почути, що ми будемо представниками та помічниками Уповноваженого Президента України з прав дитини та про наші повноваження. Спікерами заходу були: Микола Кулеба, Уповноважений Президента України з прав дитини; Лілія Гриневич - Міністр освіти і науки України;  Ангеліна Касьянова - представник України в Європейській дитячій раді; Марія Карчевич - представник Міністерства молоді та спорту; Андрій Колобов - голова Національної молодіжної ради України. Сподобалися виступи успішних історій одного з найулюбленніших хіп-хоп виконавців української молоді Олександра Ярмака, Євгена Моісеєва - засновника компанії GoFriends та зірок телесеріалу «Школа».
Та кульмінацією заходу стала зустріч з легендарним світовим мотиватором, неймовірною людиною, історією якого захоплюються мільйони  австралійським спікером Ніком Вуйчичем. Кожна дитина має право виражати свої думки, бачення і мрії. І держава повинна враховувати їх, - говорив Нік Вуйчич. Це, за його словами, є запорукою створення міцного та успішного суспільства - без насильства та агресії. Він також поділився власним досвідом боротьби з цькуванням та чітко визначив хто такий лідер і як він повинен діяти.  16 років Нік подорожує по світу. Він бачив, як багаті країни стають бідними і, навпаки, бідні – багатими. Щоб змінити країну потрібно починати з себе. І цей посил потрібно донести до кожного учня в школі. Нік вірить в нас і в нашу Україну. Ми також віримо і будемо робити все для того, щоб бути тими ключами до змін, якими нас бачить Нік Вуйчич.













Немає коментарів:

Дописати коментар