середу, 22 травня 2013 р.

Новоселицька районна рада учнівського самоврядування підвела підсумки роботи за 2012-2013 навчальний рік

Учнівське самоврядування - це самодіяльна організація дитячого життя в школі. Воно уособлює демократичну та самодіяльну атмосферу, захищає й забезпечує права всіх учасників колективу, сприяє формуванню у них громадянськості, організаторських якостей, допомагає педагогічному колективу в проведенні різноманітних заходів, виступає їх ініціатором.
Підвищення якості організації діяльності осередків учнівського самоврядування стало одним з пріоритетних завдань освіти Новоселиччини. Так, 20 травня 2013 року відбулася чергова сесія Новоселицької районної ради учнівського самоврядування на якій були присутніми 98 делегатів закладів освіти району. 
Головним питання чергової сесії стало підведення підсумків діяльності ради за 2012-2013н.р. Із аналізом стану діяльності осередків учнівського самоврядування закладів освіти району виступ координатор ради Сергій Власов. Голова ради, в свою чергу, проаналізувала виконання плану роботи та окреслила завдання для депутатів ради у новому навчальному році. 

Другим, у порядку денному стало питання про складання повноважень депутатами ради-випускниками. У 2013 році, депутатів з числа випускників налічується аж 40 чоловік. Кожен з них, склавши свої депутатські повноваження отримав Посвідчення почесного депутата ради за вагомий вклад у розвиток лідерського руху серед учнівської молоді району. 

Окремі депутати, такі як Катан Ірина, Томулець Ангеліна, Скриндіца Стасій, Плачинта Олександр, Ватаман Діана, Петруняк Юлія, Хамкевич Олена, отримали Листи-подяки управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та районної ради учнівського самоврядування за особливі досягнення та вагомий особистий вклад у діяльність Новоселицької районної ради учнівського самоврядування, активну участь у становленні ціннісних орієнтирів учнівської молоді, високі творчі здобутки та міцну громадянську позицію. 

Із привітальним словом виступила, начальник управління освіти, молоді та спорту Новоселицької райдержадміністрації Романчук Діна Віссаріонівна, яка завжди підтримує депутатські ініціативи, є постійним і незамінним партнером депутатів учнівської ради. 

Сесія, в черговий раз довела, що учнівське самоврядування діє, дає можливість вільного воєвиявлення учнів щодо їхніх ідей, планів, побажань. Участь у роботі районної ради сприяє та надає багато можливостей для формування ініціативної, креативної, відповідальної, здатної приймати нестандартні рішення особистості, розвиває творчий потенціал учнів, сприяє самостійності мислення та незалежності поглядів, створює широке поле для самовизначення, саморозвитку та самореалізації особистості учнів району.






Немає коментарів:

Дописати коментар