середу, 25 вересня 2013 р.

Обласна дитяча мистецька акція «Поезія Шевченка у вишивці»

Обласна мистецька акція «Поезія Шевченка у вишивці» присвячується 200-річному ювілею видатного сина українського народу Тараса Шевченка.
Засновниками і організаторами акції є обласна державна адміністрація, Департамент освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації, Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.
Акція спрямована на відродження традиційної народної вишиванки Буковини, виконання різних вишивальних технік: від хрестика – до низинки, мережок стебнівки, ретязів, виколів, ляхівок, настилу, поверхності, кісок тощо, розвиток самосвідомості, здатностей до творчої самореалізації, пропагування та актуалізація доробку Тараса Шевченка як знакової постаті та гідного відзначення Року Тараса Шевченка на всіх рівнях закладів освіти,

До участі у мистецькій акції «Поезія Шевченка у вишивці» запрошуються учні, студенти ПТНЗ, ВНЗ, вчителі трудового навчання, українознавства, образотворчого мистецтва, художньої культури, вишивальниці області.

Обласна мистецька акція «Поезії Шевченка у вишивці» проводиметься в три етапи:
- перший етап: шкільний – травень - вересень – 2013 року;
- другий етап: районний – листопад - 2013;
- третій етап: обласний лютий – 2014 року.
.
На виставку від кожного районного та міського відділу відділу освіти подаються 3 роботи на мотиви поезій Тараса Шевченка. Роботи учасників обласного етапу (вишиту картину: розмір: 40х50 ) необхідно надати до 25 лютого 2014 року в «Юність Буковини». До кожної роботи необхідно додати паспорт, в якому вказати: назву твору, ПІБ автора та керівника, повну назву навчального закладу.

Підведення підсумків та оголошення переможців відбудеться в лютому місяці 2014 року .

Тематику вишиванок просимо надіслати в Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області до 15 жовтня 2013р, (координатор - методист українознавства Мінченко Т.А. ukrainoznavstvo@gmail.com ).

Немає коментарів:

Дописати коментар