понеділок, 22 вересня 2014 р.

В «Багатопрофільному ліцеї для обдарованих дітей» відбулись вибори учнівського самоврядування

17 вересня 2014 року в «Багатопрофільному ліцеї для обдарованих дітей» відбулись вибори до Учнівського парламенту ліцею. Оновлення складу парламенту відбувається щороку, традиційно у вересні місяці. До ліцею прибувають нові учні, дорослішають ліцеїсти, які вже навчаються в закладі, а отже максимальне залучення дітей до самоврядування сприяє згуртуванню учнівського колективу та поліпшенню навчально-виховного процесу. 

Головною метою діяльності парламенту ліцею є об’єднання учнів для гармонійного розвитку їх особистості, задоволення та захисту законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів, формування у підлітків навичок майбутнього організатора, керівника.

Діяльність учнівського парламенту спрямована на удосконалення навчально-виховного процесу, на якісне навчання, розвиток творчих здібностей, виховання духовності і культури учнів, зростання їх соціальної активності та відповідальності за доручену справу, формування їх моральних якостей, підвищення ініціативи кожного учня.

Вибори до Учнівського парламенту ліцею відбуваються шляхом таємного голосування. Кандидати на посаду Президента та Прем’єр-міністра учнівського парламенту протягом тижня проводять передвиборчу агітацію, агітаційні заходи на перервах та в позаурочний час, випускають агітаційні плакати. Кожен з кандидатів розробив і оприлюднив свою передвиборчу програму та розмістив її на власному агітаційному плакаті. 

Право проголосувати мають усі учні ліцею, присутні в закладі в день голосування. Підрахунок голосів здійснює лічильна комісія у складі: заступника з виховної роботи, педагога-організатора, юриста та соціального педагога ліцею. Головою лічильної комісії є директор ліцею – Семанюк Марина Костянтинівна. Учнівський колектив у складі лічильної комісії представляє діючий Президент учнівського парламенту. По завершенню підрахунків секретар комісії складає протокол із зазначеними результатами виборів.

Як і завжди, явка ліцеїстів на виборах дуже висока. Кожен учень хоче віддати свій голос за кандидата, який йому найбільше подобається, володіє авторитетом у колективі, вміє повести за собою. 

Цього року за довіру ліцеїстів змагались дівчата. Два кандидати з 10-х класів на посаду Президента учнівського парламенту та два кандидати з 9-х класів на посаду Прем’єр-міністра учнівського парламенту. Оголошення результатів відбувалось урочисто на загальних зборах учнівського колективу. На цих зборах формується і склад міністерств учнівського парламенту, які діють за різними напрямками. 

Таким чином найактивніші учні стають членами Учнівського парламенту ліцею.












11 коментарів:

  1. Дівчата - молодці! Тепер ліцей у надійних руках) Успіху Вам!

    ВідповістиВидалити
  2. Учнівське самоврядування сприяє оптимізації навчально - виховного процесу!Заохочує учнівську молодь, сприяє кращій самоорганізації, мотивує учнів бути активними суб"єктами навчального процесу!

    ВідповістиВидалити
  3. Педагог-організатор даного ліцею гарно організував вибори президента учнівського самоврядування... Молодець!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Добре коли так організована робота учнівського самоврядування. В навчальному закладі це дуже потрібно, як для дітей так і для вчителів. Педагог-організатор молодець за організацію і згуртування дитячого колективу!

    ВідповістиВидалити
  5. Молодці! Гарно проведена робота. Бажаю успіху у майбутньому!!!

    ВідповістиВидалити
  6. В такому руслі і працюєте. Де налагоджене учнівське самоврядування, там педагог-організатор професіонал.

    ВідповістиВидалити
  7. Проведена робота сприяє згуртуванню учнівського колективу та поліпшенню навчально-виховного процесу. Так тримати!

    ВідповістиВидалити
  8. Молодці.Так тримати. Бажаю успіху у навчальному році.

    ВідповістиВидалити
  9. В будь-якому навчальному закладі учнівське самоврядування є основним елементом організації активної діяльності учнів! Саме тому потрібно активно працювати над розвитком і вдосконаленням учнівського самоврядування в кожному навчальному закладі.

    ВідповістиВидалити
  10. Раді за ваші успіхи,бажаемо творчості і натхнення в новому навчальному році!!

    ВідповістиВидалити
  11. Дуже добре організована робота педагога-організатора та учнівського самоврядування . Ми вас вітаємо. Бажаємо успіхів у подальшій роботі.

    ВідповістиВидалити