вівторок, 23 вересня 2014 р.

МАРШ МИРУ У НОВОДНІСТРОВСЬКУ

та акція «За мир в Україні та на планеті Земля» відбулися 21 вересня 2014 року. На марш Миру, зініційований міською радою учнівського самоврядування та підтриманою відділом гуманітарної політики Новодністровської міської ради , зібралося понад 700 учасників, аби засвідчити свою любов і відданість Батьківщині,заявити на весь світ, що Україна була, є і буде єдиною і неподільною, що вона прагне миру і потребує нашої підтримки. 

Національними кольорами усюди майоріла державна символіка: прапори в руках учасників, синьо-жовті стрічки на їх грудях, українські віночки у дівчат ,кульки в руках наймолодших, плакати з закликами про мир в Україні та у світі. Найбільше піднесення викликало розгортання великого синьо-жовтого полотнища, яке символізувало Державний прапор України і яке рухалося на чолі колони в такт руху учасників Маршу. По всьому маршруту слідування колони учасників супроводжувала державна символіка, яку мешканці міста розмістили на своїх балконах. 

Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих у війнах, збройних конфліктах і тих, хто загинув внаслідок військових дій на сході України уже в наш час. Своєю громадянською позицією, своєю небайдужістю учасники Маршу Миру продемонстрували, що народ України єдиний, що його не залякати і не розколоти та закликали всіх перейнятися болями і бідами нашої багатостраждальної землі, не дати зганьбити себе і зрадити інтересам нації, виховувати патріотів в собі, а понад усе – любити Україну!

Іванова Т.М., методист з виховної роботи
відділу гуманітарної політики 
Новодністровської міської ради



7 коментарів:

  1. Ось як потрібно відзначати День Миру! Приємно. що діти усвідомлюють всю важливість такої акції. Впевнена, що з цих маленьких патріотів виросте сильна, могутня, гідна поваги українська нація!

    ВідповістиВидалити
  2. Болить душа за український народ, але ми віримо і знаємо, наш народ єдиний, і єднає нас українська душа всіх людей нашої держави, нашої України!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Бажання МИРУ сьогодні є найактуальнішим... Молодці всі ті, хто підтримав цю акцію! Ось для чого потрібне патріотичне виховання в кожному навчальному закладі!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Молодці!Ми переможемо,коли в нас такий патріотичний настрій та прагнення миру!

    ВідповістиВидалити
  5. Ми горді за наш народ.хоча в такій ситуаціі,але ми доказали всьому світу що Україра це держава!

    ВідповістиВидалити
  6. Мабуть, на сьогоднішній день немає більш важливішої і актуальнішої теми, ніж тема миру... Потрібно, аби всі школи долучалися до таких акцій, тоді, можливо, нас почують...

    ВідповістиВидалити
  7. Нам дуже приємно що в нас є такі маленькі патріоти, які переживають за свою країну Україну. Бажаю всім Миру. Слава Україні.

    ВідповістиВидалити