пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

«Всеукраїнська хвиля доброти»!

"Люди, будьте взаємно красивими!"
Ліна Костенко
Міністерство освіти і науки України запрошує учнів та студентів навчальних закладів долучитися до патріотичної ініціативи « Всеукраїнська хвиля доброти»!
Патріотизм – одне з найбільш глибоких людських почуттів. Він проявляється у відданості і любові до Батьківщини, до свого народу, його традицій.

Сьогодні ми єднаємо не тільки Схід і Захід, Північ і Південь. Щоб стати сильнішими, ми маємо об’єднати різні покоління. 

Кожна людина прагне поваги та любові. Добра усмішка, щире спілкування, ввічливе ставлення до людей поважного віку сьогодні стають цілющим джерелом людяності для кожного з нас. А досвід старшого покоління, їх мудрість, розсудливість і зваженість зроблять нас сильнішими.

1 жовтня світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку. Будьмо чуйними один до одного! 

В цей день ви юні і сильні, озирніться навколо, подивіться, хто поряд, огорніть їх заслуженою добротою. Вони – досвідчені і мудрі. Ви – молоді і драйвові. Але всі ми – частина української нації, мужньої та красивої. 

Отже, з 1 жовтня закликаємо Всіх приєднатися до «Всеукраїнської хвилі доброти». Почніть із себе: 
поступіться місцем у транспорті,
піднесіть сумку, допоможіть придбати ліки, продукти, сплатити за комунальні послуги,
подбайте про затишок в оселі сусіда старшого покоління,
скажіть їм тепле слово: і не забувайте це робити щодня!

Долучайте до Всеукраїнської Хвилі доброти свої друзів і знайомих!
До ініціативи вже приєдналася дитяча рада Київського Палацу дітей та юнацтва.

Нехай хвиля доброти торкнеться душі кожного з нас! Тільки великі нації здатні на велике добро! Створюємо нашу величну Україну разом!

17 коментарів:

  1. Дуже гарна акція. Обовязково повідомимо про неї в школах. Щиро хочеться, щоб вона ніколи не закінчувалася, і кожен з нас памятав про того, хто поряд. Гадаю, що в суспільстві буде започаткованот багато подібних

    ВідповістиВидалити
  2. Справдi, нам необхiдно пильно придивитися до тих, хто поряд з нами, адже обов'язково знайдуться люди, котрим потрiбна допомога.

    ВідповістиВидалити
  3. Я підтримую своїх колег, я згідний з тим, що така акція дійсно потрібна в наш надзичайно жорстокий час, коли проста людяна підтримка необхідна кожній людині, а особлшиво людині похилого віку. Голова парламенту Сторожинецької ЗОШ І-ІІ ступенів №3 - Лиснянський Станіслав

    ВідповістиВидалити
  4. Я згідна, що кожна людина прагне поваги і любові. Особливо сьогодення підштовхує нас до ввічливого ставлення один до одного. Інколи навіть добре слово, сказане від душі, зігріває, підбадьорює...А коли знаходиться можливість і допомогти, посприяти у вирішенні проблеми, то серце переповнюється неймовірною вдячністю. Ми, наприклад, усім Сторожинецьким районним ліцеєм зібрали кошти для придбання ліків пораненому в АТО, колишньому учневі закладу, Юрію Ходанові у сумі 9 тис. гривень. І нехай це крапля у морі всього необхідного для повного одужання, зате це хвиля доброти щирих сердець учнів та їх батьків!

    ВідповістиВидалити
  5. Анна Гущінна - Голова учнівського самоврядування Сторожинецької районної гімназі. Щороку, 1 жовтня до Всесвітнього дня громадян похилого віку в нашій гімназії проводяться заходи щодо надання допомоги людям похилого віку. Учні відвідують самотніх та хворих жителів нашого міста та допомагають їм по господарству ( прибирають квартиру,подвіря) Хочеться, щоб кожного дня про таких людей не забували. Ми всі станемо старшими і немічними.Тому така акція є необхідною. "Незважаючи ні на що, роби добро" -Мати Тереза

    ВідповістиВидалити
  6. Заставнівський районний Будинок дитячо-юнацької творчості долучився до патріотичної ініціативи "Всеукраїнська хвиля доброти"
    1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний День людей похилого віку.
    "Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою. Нам здається, що ми завжди будемо молодими, але,,, Роки минають швидко, і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь і дідусів"
    Саме тому у Заставнівському районному Будинку дитячо-юнацької творчості пройшов захід,"Людина з планети "Старість", на якому культорганізатор Козловська М.М. запропонувала долучитися усім дітям до акції "Всеукраїнська хвиля доброти" не тільки сьогодні, а й щоденно, адже піклування про ближнього має стати нормою нашого повсякденного життя. Гуртківці Будику школяра прочитали вірші "Білий сніг упав тобі на скроні", "Матусю рідна, й татку милий", "Ви пробачте мені, що так сталося, мамо...",які змусили задуматися про наше ставлення до своїх рідних, до стареньких людей.

    ВідповістиВидалити
  7. Робити добро ближньому, не залишатися байдужим до потреб найменшзахищених - девіз лідерів учнівського самоврядування м.Новодністровська. 1 жовтня відбудеться благодійний концерт, під час якого буде організовано збір коштів для людей похилого віку.
    Іванова Т.

    ВідповістиВидалити
  8. Суружій Денис - голова організаційного комітету Кельменецької районної ради лідерів. Розпочали акцію з надання посильної допомоги ветерану Великої Вітчизняної війни Побережнику В.І.. Діти домогли йому прибрати на присадибній ділянці, придбали необхідні ліки та продукти харчування. Василь Іванович був нам дуже вдячний і подарував на згадку свій автобіографічний твір.

    ВідповістиВидалити
  9. Голова ради сташокласників Новоселицького НВК Кельменецького району - Тихоход Вікторія. Вихованці Новоселицького НВК активно взяли участь в акції. Волонтерські загони відвідали та привітали квітами і подарунками ветеранів ВВв. Діти допомогли своїм односельцям по господарству: зібрали городину, прибрали в садах, заготовили дрова на зиму. Ветерани були щиро вдячні їм за допомогу.


    ВідповістиВидалити
  10. Іліка Каріна –президент «Калинової Республіки» Старобросковецького НВК Сторожинецького району.
    «Роби добро і не чекай взаємності…» Л .С.Сухоруков.
    За таким принципом живуть учні нашого НВК, бо саме доброчинність є найвищим проявом духовності людини. Тому, ми змалку,вчимо дітей доброчинності та милосердя, виховуємо потребу допомагати іншим, а особливо, людям похилого віку. Вже традиційно, до Всесвітнього дня громадян похилого віку в НВК, в рамках доброчинного проекту «Душі людської доброта»,проводяться заходи на підтримку та надання допомоги таким людям. Цього року до акцій залучили педагогічний колектив, батьків та учнів школи, органи місцевого самоврядування, громаду села.
    Окрім цього, наші загони «Милосердя» постійно допомагають одиноким пристарілим людям поратися по господарству: прибирати, носити воду, купувати продукти харчування, збирати урожай, заготовляти дрова на зиму.
    Тому, ми вважаємо, що ця акція є необхідною і повинна тривати протягом усього року.

    ВідповістиВидалити
  11. Світлана Сабура - заступник голови учкому Старожадівського НВК.
    Добродійництво - особливий стан людської душі, яку благословляє Всевишній.Християнська заповідь гласить: твоє тільки те, що ти віддав.Справді, все минає, як невблаганний час, все майно, нажите за вік, залишає людина на землі, нічого не забирає з собою у вічність, а лишає жити найкоштовніший скарб - подяку людей за подароване добро і їхню любов, як духовний храм і святу молитву.Отже творімо добро, виміряймо себе добротою.
    1 жовтня учні нашого НВК надали посильну допомогу вчителям-пенсіонерам у осінніх польових роботах,поспілкувалися з ними,висловили слова вдячності за їх труд.

    ВідповістиВидалити
  12. Ілащук Марина - член шкільного парламенту Колінковецького ЗНЗ І-ІІІ ст.
    Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.
    Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
    У Колінковецькому ЗНЗ І-ІІІ ст. традиційно відзначали Міжнародний день людей похилого віку. Загони юних волонтерів відвідали Гончарук Єлизавету, Василову Валентину, Модряк Ганну, Фрасиняк Єлизавету, Скрипник Ольгу, Кордаш Ганну. Учні допомогли бабусям по господарству, закупили потрібні їм продукти, а також дізналися багато цікавого з уст односельчан про їхнє життя та дитинство.

    ВідповістиВидалити
  13. Мене звати Ніка.......я також долучилася до "Всеукраїнської хвилі доброти" . Побувавши сьогодні у бабусі я їй допомагала по сільському господарстві і не тільки......і взагалі я їй стараюся допомогати при першій нагоді ...І закликаю Вас всіх допомогати людям похилого віку не тільки у сьогоднішній день , а і кожного дня нашого життя.Піклуватися про них якомога більше.

    ВідповістиВидалити
  14. Літній вік людини - зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, то що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння , наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей. Існують такі речі, які не повинні залежати від соціального устрою держави. І одне з найважливіших питань вшанування старих людей, людей похилого віку. Від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити, не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення.

    ВідповістиВидалити
  15. Стефанчук Ольга Мер гімназійного містечка "Перлина" НВК "Берегометська гімназія"Вижницького району
    Ми повинні намагатись постійно творити добро, адже всяка справа може втомити. Та в головному не може бути втоми – не можна втомлюватись бути милосердним.
    30 вересня, напередодні Дня людей похилого віку лідерами учнівського самоврядування нашої гімназії організовано та зібрано овочі і продукти харчування для хворих лікарні Червоного Хреста. Вдячні посмішки є найкращою нагородою для наших волонтерів.
    А 1 жовтня я брала участь у засіданні районного парламенту. До залу завітала жінка з проханням допомогти її хворій дитині на дороге лікування. Від учнів нашої гімназії ми передали на підтримку цієї акції Милосердя 500 гривень.
    Думаю милосердних, добрих людей більше, а тому живемо і діємо за девізом "Хай завжди, хай завжди розквіта милосердя й людська доброта!"

    ВідповістиВидалити
  16. Пилип'як Оля - голова учнівської ради Плосківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Путильського району.
    Кожен може зробити цей світ добрішим! Для цього непотрібно багато, просто нести добро людям. Адже коли ми несемо добро у світ, воно повертається до нас душевним теплом.
    01 жовтня відзначаючи Міжнародний день людей похилого віку учнівська рада школи силами учнів 8-11 класу відвідали Іванову Ольгу, Кікерчук Мирославу, Рубана Костянтина та Дроняка Івана. Учні вручили їм подарунки та допомогли по господарству. Пенсіонери були щиро вдячні нам за допомогу та турботу.

    ВідповістиВидалити
  17. Гайсенюк Марія - віце-президент учнівського парламенту Хотинської гімназії.
    Допомога одиноким людям та людям похилого віку для нас, гімназистів, повсякденна справа. Кожен клас має своїх підшефних, які отримують допомогу від учнів і по господарству, і коштами на лікування. Волонтери гімназії - постійні учасники міських та районних заходів для людей із обмеженими можливостями. Наші наставники - вчителі дають нам уроки доброти та людяності щодня, дарують добро нам і вчать дарувати його іншим.

    ВідповістиВидалити