неділю, 15 лютого 2015 р.

Здоров’я дитини сьогодні – здоров’я нації завтра

12 лютого 2015 року, на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області в спеціально облаштованій студії для проведення вебінарів відбулася Всеукраїнська інтернет-конференція лідерів учнівського самоврядування «Здоров’я дитини сьогодні – здоров’я нації завтра». 
 На конференцію подано понад 90 проектів.

«Надзвичайно приємно те, що у конференції взяли  участь учні з навчальних закладів Києва, Харкова, Запорізької та Чернівецької областей. Особливо ми вдячні Запорізькій області за надіслані проекти. З 9 по 11 лютого відбувалося обговорення поданих матеріалів на сайті. Матеріали подано за наступними напрямами:
- Здоровий спосіб життя – вибір сучасної учнівської молоді.
- Ціннісне ставлення до здоров’я – запорука життєвого успіху.
- Впровадження здоров’язбережува­льних проектних технологій у навчально-виховний процес.
- Партнерство як засіб формування здоров’язбережувальних компетент­ностей.
Хочу сказати велике спасибі усім, хто нас підтримав і долучився до обговорення такої важливої проблеми сьогодення.
Зауважу, що наш інтернет-блог продовжує працювати і ви й надалі можете надсилати свої коментарі, ідеї та зауваження».
Учасників інтернет-конференції привітав директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Григорій Білянін. У своєму виступі Григорій Іванович відзначив: «Довільні обговорення проблем, які хвилюють людство, які хвилюють ваше покоління – є дуже важливими, адже тільки при таких широких обговореннях народжується істина.
Тема конференції надзвичайно актуальна, особливо в цей час коли у нашій державі відбуваються такі неординарні події. Я думаю, що сьогодні у вас буде змога розставити акценти на тих проблемах, які необхідно вирішувати в першу чергу, про які ви не повинні забувати паралельно здобуваючи знання у школі.
Бажаю вам творчого натхнення, щоб у вас з’явилися нові наукові думки, які б ви могли реалізовувати у майбутньому».
Галина Руда, заступник директора з навчально-наукової роботи та міжнародних відносин Інституту післядипломної педагогічної освіти, зауважила, що сьогоднішня конференція є особливою.
«Слід відзначити, що ця конференція особлива тим, що ініційована молоддю. Є такі слова відомого філософа: «Думка визначає якість нашого життя». І мені хочеться запустити сьогодні таку хорошу психологічну програму, думку що, це і є, мабуть, перший крок, перший щабель руху молоді, яку об’єднала актуальна проблема здоров’я, здоров’я особистості, нації; руху до справжнього форуму, який буде лобіювати серйозні ідеї та конструктивні рішення і змушувати дорослих, можливо, навіть на державному рівні, долучитися до вирішення цієї проблеми», – констатувала Галина Василівна.
Вона також привітала і наставників учасників, які доклали немало зусиль до плідної праці.
«Я рецензувала матеріали, які надійшли до нас. Хочу відзначити їхню багатогранність. Це не просто наукові, теоретичні розвідки – це конкретні кроки, проектна діяльність.
Дуже відрадно, що є така позиція – готовність відповідати. Тобто, особистісна відповідальність молоді, яка за собою тягне нашу взаємовідповідальність за здоров’я один одного, самого себе і, відповідно, нашої нації», – підкреслила Галина Руда.
З вітальним словом до учасників конференції також звернулася Ірина Шепенюк, викладач кафедри методики викладання природничо-математичних дисциплін, науковий консультант регіональної мережі шкіл сприяння здоров’ю.
Під час інтернет-конференції у чернівецькій студії презентували свої проекти лідери учнівського самоврядування: Людмила Бєлікова, Чернівецької гімназії №5 – «Здорове харчування – основа гармонійного розвитку гімназистів»; Анастасія Рудько, голова учнівського самоврядування, учениця 10 класу навчально-виховного комплексу «Любисток» Чернівецької міської ради - «Формування здорового способу життя»; Валерія Сандуляк, учениця 11-А класу, президент учнівського самоврядування Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату – «Курити не модно. Модно бути спортсменом».
Всі матеріали будуть зібрані в електронний посібник, а учасники конференції отримають сертифікати.


Немає коментарів:

Дописати коментар