четвер, 21 січня 2016 р.

Зимові свята залишаються у наших серцях


   Вони проходять, але спогади залишаються назавжди у наших серцях. Цього року як і у попередніх велика група учнів Купського НВК, члени літгуртка «Лемиіца», гуртка «Юні музеєзнавці», учнівського самоврядування, разом зі своїми батьками і бабусями, та вчителями організували цікаву програму колядок по монастирям нашої Буковини.
Таким чином ми колядували та вітали з зимовими святами у монастирях  с. Молодія, Бояни, Банчени, Леорда де нас тепло зустрічали. Ми також поколядували ще і у Чернівецькій Ієпархії, де нас чекав владика Мелетій, який подякував за колядки та привітання і в свою чергу подарував всім подарунки та солодощі.
         Святкова зустріч відбулася і у Консульстві Румунії у Чернівцях, де нас чекали консули та дипломати на чолі з Генеральним Консулом п. Єлеонори Молдован. Окрім програми колядок, відбулась щира та відверта розмова, де ми розповідали про наші традиції та звичаї.
         Звичайно, ми побували біля головної ялинки області, відвідали каток, милувалися святковими зимовими барвами.
         Напередодні Йордана невелика група учнів нашої школи поколядували ще і у монастирях с. Сталінешти, Колінківці, Жіночому монастирі у Чернівцях та у новому монастирі смт. Красна.
         Ці всі заходи виховують у дітей любов до своїх традицій, віру у Бога, шанувати свої звичаї та свою культуру.
         Сподіваємось, що ми, буковинці, своїх традицій ніколи не забудемо.

                            Елеонора Скіпор         








1 коментар: