середу, 25 травня 2016 р.

Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу "Моральний вчинок" - Брусницький ЗНЗ І-ІІІ ступенів ім.І.Миколайчука та Долішньошепітський НВК!



23 травня 2016 року в Києві відбулось нагородження переможців VІ Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок». У церемонії нагородження взяли участь третій Президент України Віктор Ющенко, депутат Верховної Ради Ірина Луценко, Президент Асоціації українських правників Василь Костицький, представники державних та благодійних установ України.

Дипломом ІІ ступеня відзначено творчий звіт культурологічного проекту «Видатна постать Буковини» (присвячений 75-річчю від дня народження Івана Миколайчука – кіномитця, режисера, актора, сценариста), Брусницький загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів імені Івана Миколайчука Кіцманського району Чернівецької області (виконавці проекту – учні навчального закладу, керівник проекту – Якимчук Галина Іванівна, педагог-організатор).



Спеціальну відзнаку журі за соціальний проект з елементами культурології «З колядою у серці» отримали учні 5-8 класів Долішньошепітського НВК Вижницького району – керівники проекту Климчук Маріанна Олександрівна – вчитель англійської мови та Лазорик Валентина Георгіївна – заступник директора з виховної роботи.



Це вже друга перемога колективу в даному конкурсі (в 2011 р. – на І Всеукраїнському конкурсі «Моральний вчинок» робота «Доброта» отримала ІІІ місце у середній віковій категорії.

Нагадаємо, що Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок» був започаткований у 2010 році з метою популяризації духовних і моральних надбань, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнів і студентів, створення належних умов для прояву патріотизму, високих моральних цінностей, почуття любові до багатоетнічної та толерантної України, готовності до захисту України, забезпечення її суверенітету і територіальної цілісності, й шостий рік поспіль демонструє надзвичайну активність учнів і студентів, котрі у творчій формі звітують про широкомасштабну суспільно корисну діяльність, яку вони проводять під проводом педагогів, батьків, лідерів громадських організацій.

У 2016 році Асоціація українських правників спільно з Київським інститутом музики ім. Р.М. Глієра та Українським фондом культури, за підтримки Київського університету імені Бориса Грінченка, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова знов традиційно проводили серед школярів і студентів VI Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок», який за п’ять попередніх років набув значної популярності в усіх регіонах України.

Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок» був започаткований у 2010 році з метою популяризації духовних і моральних надбань, консолідації зусиль, спрямованих на сприяння моральному самовдосконаленню особистості, здатної забезпечити країні гідне місце у цивілізованому світі, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнів і студентів, створення належних умов для прояву патріотизму, високих моральних цінностей, почуття любові до багатоетнічної та толерантної України, готовності до захисту України, забезпечення її суверенітету і територіальної цілісності і шостий рік поспіль демонструє надзвичайну активність учнів і студентів, які у творчій формі звітують про широкомасштабну суспільно корисну діяльність, яку вони проводять під проводом педагогів, батьків, лідерів громадських організацій.


Нагадаємо, що Конкурс проводився на добровільних засадах серед шести вікових груп: І – учні 1 – 4 класів, ІІ – учні 5 – 8 класів, ІІІ – учні 9 – 11 класів, IV – учні (студенти) професійно-технічних навчальних закладів, студенти коледжів, технікумів, V – студенти вищих навчальних закладів, VІ – змішана група (діяльність представників різних вікових груп). Також окремою номінацією, згідно із умовами Положення про проведення Конкурсу у 2016 році було виокремлено номінацію «Відеосюжети».
У першому Конкурсі (2010-2011 рр.) Журі розглянуло 2033 творчі роботи. У другому Конкурсі (2011-2012 рр.) надійшло 1 606 робіт. На третій Конкурс (2012-2013 рр.) було подано 2183 проекти. Четвертий Конкурс (2013-2014 рр.) перевершив усі очікування: загальна кількість конкурсних робіт, які взяли участь у ньому, – 5134! У п’ятому Конкурсі (2014-2015 рр.) після проведення обласних і регіональних етапів організаторами було отримано 579 робіт.
Цього ж року після завершення попередніх місцевих, районних та обласних етапів на розгляд членів Журішостого Конкурсу було надіслано 1143 творчі проекти, які представили всі регіони України. Кількість учасників, які взяли участь у втіленні проектів, сягнула майже мільйон осіб.




http://aup.org.ua/news/moral-vchynok-2016#more-559




































Немає коментарів:

Дописати коментар