пʼятницю, 13 січня 2017 р.

Навчаємо молодь підприємництву

12 січня 2017 року на базі Лужанського ЗНЗ І-ІІІ ступенів ім. В.Орелецького відбувся вернісаж учнівських бізнес-ідей «Стартап юніор», що мав на меті пропагувати підприємництво та підприємливість серед учнівської молоді.

Тематика проектів різноманітна: здорове швидке харчування, організація дозвілля та багато послуг соціального спрямування. Організатори не обмежували команди, а навпаки, закликали проявити ініціативу. Представлені проекти актуальні та мали соціально-економіне, соціально- гуманітарне значення. Ідеї вирізнялися раціональністю, реалістичністю та оригінальністю.Та основне, що всі проекти можна застосувати на практиці! 
За підсумками представлення школярами та студентами розроблених бізнес-ідей членами журі було визначено команди-переможці у певних номінаціях та нагороджено грамотами:
- «Краща презентація» –команду Мамаївського ЗНЗ І-ІІІст. №2 Кіцманського району за  бізнес-ідею «Салон «Cute animals».
- «Оригінальний підхід» – команду Шипинського ЗНЗ І-ІІІ ст. Кіцманського району за бізнес-ідею «TV-school».
- «Краща стратегія» – команду Реваківського ЗНЗ І-ІІІ ст. за бізнес-ідею «Спеціалізований магазин для молоді «Young».
- «Командна робота» - команду професійно – технічного училища №8 м. Чернівці за бізнес-ідею "Шведський стіл (лінія)".
- «Економічний прорив» - команду Лужанського ЗНЗ І-ІІІ ст.  ім. В.Орелецького за бізнес-ідею «VIP-paintball banda» (розважально- ігровий клуб).
- «Наполегливість»  - команду Вищого професійного училища №5 м. Чернівці за бізнес-ідею «Агенство дизайну».
- «Нові віяння» - команду Мамаївського ЗНЗ І-ІІІ ст. №2 за бізнес-ідею «Агенства «Invisible side».
- «Творчий підхід» - команду Кіцманського ЗНЗ І-ІІІ ст. за бізнес-ідею «Грифельна дошка «MyBoard».
- «Оптимістичний підхід» - команду Чернівецького професійного ліцею залізничного транспорту за бізнес-ідею «Солодкі Чернівці».
-  «Майбутнє економіки» - команду ДВНЗ «Чернівецький політехнічний коледж» за бізнес-ідею «Free Way» – Інтернет портал організації індивідуальних подорожей.
- «Надія України» - команду Шипинського ЗНЗ І-ІІІ ст. за бізнес-ідею «Екологічні дрова».
- «Креативна ідея» - команду Лужанського ЗНЗ І-ІІІ ст. ім.В.Орелецького за бізнес-ідею «CASword» (розроблення дерев’яних літер з світодіодними лампами).
- «Кращий фінансовий план» - команду  Шипинського  ЗНЗ І-ІІІ ст. за бізнес-ідею «Ногорукі».
-  «Краща реклама» - команду Кіцманського ЗНЗ І-ІІІ ст.  за бізнес-ідею «Служба доставки корисних обідів «Lunch-Express».
Також, усі заявлені команди-учасники отримали сертифікат-учасника  та наставники відзначено Подяками ІППОЧО та ІМЗО МОНУ за розбудову економічної освіти України та підготовку команд до вернісажу учнівських бізнес-ідей «Стартап  юніор».
 Оцінювання учнівських бізнес-ідей здійснювалося компетентне журі, до складу якого входили як підприємці і науковці так і переможці попередніх конкурсів: Іван Іванович Костащук, кандидат географічних наук, доцент кафедри географії України та регіоналістики ЧНУ, депутат Чернівецької обласної ради; Ольга Петрівна Осовська, методист науково-методичного центру виховної роботи ІППОЧО; Ярослава Малинська, директор школи краси Slava Studio; Галина Гайдук, приватний підприємець смт. Лужани; Мар’яна Арійчук, регіональний представник компанії Avon; Валентин Онищук та Оксана Липка, переможці другого регіонального конкурсу "Юніор бізнесу"; Тетяна Кулик, представник громадської організації "Громадський Центр "Ділові ініціативи".






Немає коментарів:

Дописати коментар