понеділок, 8 грудня 2014 р.

Проектні технології в учнівському самоврядуванні Заставнівської районної ради лідерів учнівського самоврядування

Нещодавно у Заставнівському районному Будинку дитячо-юнацької творчості відбулося засідання районної ради учнівського самоврядування, в роботі якого взяли участь голови шкільних учнівських рад, що входять до складу районної ради, координатори, представники влади, відділу освіти, місцевої преси.

Розпочалося засідання молитвою за Україну та хвилиною мовчання в пам'ять героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО.         
До лідерів звернулася в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Заставнівської РДА Матейчук М.Г. Відділ освіти, молоді та спорту піклується про всебічний розвиток  дитини,  створює умови для  розвитку юних обдарувань, щоб наша учнівська молодь зростала активною, дієздатною, виховувала в собі лідерські якості, мала можливість реалізувати свої мрії, бачення та сподівання.
На своєму засіданні діти відчули підтримку  і збоку нашої влади -  в.о.голови районної державної адміністрації Молдован В.М., який запевнив, що учнівська молодь сьогодні – це активні, творчі, дієздатні лідери, які можуть братися за серйозні справи, реалізовувати свій творчий потенціал, а збоку влади вони завжди знайдуть підтримку.
Марічка Юріївна Косар, методист відділу освіти оприлюднила результати акцій   всіх загальноосвітніх навчальних закладів Заставнівського району. Благодійні акції, ярмарки, збори коштів на підтримку військовослужбовців та дітей, батьки яких загинули на майдані у Києві СТАНОВЛЯТЬ  суму  204 570 грн.
20581 грн.  – допомога сімям Щербанюка О. та Аксенина В. – Героям Небесної Сотні;
76980 тисяч  гривень, які передано, як адресну допомогу воїнам української армії на придбання бронежилетів та воєнної амуніції. Крім того всі ЗНЗ зібрали продукти харчування для української армії, які передали в органи місцевого самоврядування, закупили теплі шкарпетки, засоби особистої гігієни.
 В усіх ЗНЗ району протягом  вересня проводились благодійні  ярмарки та акції «Допомога українській армії», в ході яких  за весь період було зібрано 32090 грн., а саме:
- 01.09.2014р. ініційовано проведення акції «Замість квітів – допомога армії», в ході якої було зібрано 15000 грн., а саме:
  - в обласний координаційний центр «Буковина  - українському війську» на допомогу військовим, що захищають соборність нашої держави  03.09.2014р. було передано із загальної суми  4000 грн. в готівковій формі, решта 11000 грн. було надано військовослужбовцям  Боднарюку Юрію Юрійовичу -  жителю с. Горішні Шерівці,  Фарбатюку Роману – жителю с. Юрківці,  Дроздюку Іллі Івановичу – жителю смт. Садгора , які  повернулися із  зони АТО і потребують медичного лікування.
  В усіх ЗНЗ району 04.- 05. 09.2014р. проводились  благодійні ярмарки, під час яких було зібрано 12490 грн., а саме:
-          11.09.2014р.  було передано 2300 грн. на лікування учаснику АТО Кашталяну Юрію Дмитровичу, жителю с. Малий Кучурів, 
-          1500 грн. передано учаснику АТО Лютику Миколі, жителю с. Васловівці,
1494 грн. учнівський та вчительський колективи.

 Результативні та цікаві презентації проектної діяльності лідерів учнівського самоврядування було представлено лідерами шкільних рад старшокласників:   
-          «Майбутнє України в наших руках» (Веренчанська ЗОШ Ім.І.Вільде);
-          «Проектна діяльність, як ефективна форма роботи у шкільній            раді старшокласників» (Малокучурівський НВК);
-          «Ми всі робимо спільну справу – від успіху кожного залежить успіх усіх» (Малокучурівський НВК);
-          «Те, що робиш комусь – робиш собі» (Товтрівська ЗОШ) та ін.          
           
На  засіданні,  голова районної ради Берковський Андрій, запропонував проект рішень, які одноголосно були прийняті членами ради. Рішення стосувалися  роботи над новими проектами в рамках Всеукраїнського конкурсу на кращу модель учнівського самоврядування, роботи над вирішенням питання  співпраці з місцевими органами самоврядування,  правоохоронними органами та лікарями ЦРЛ в плані вирішення завдань щодо превентивного виховання школярів, співпраця із  засобами масової інформації, громадськістю. Районна рада запропонувала шкільним учнівським радам  працювати над облаштуванням куточків пам’яті героям Небесної сотні та воїнам АТО.   

Координатор Заставнівської районної ради
лідерів учнівського самоврядування, методист Будинку ДЮТ
  Микитей О.І.










Немає коментарів:

Дописати коментар