четвер, 22 січня 2015 р.

Соборність України в процесі українського державотворення

У День Соборності України 22 січня учнівська рада та вчителі Бережницького НВК провели заходи, спрямовані на утвердження єдності України, нероздільності території та народу, що її населяє.

  Учнівська рада разом з учителем історії Павлюком А.С. створили  виставку літератури «Соборна Україна», в якій висвітлені події 1918-1919р. Учні 5 класу підготували повідомлення про державотворення. Під час круглого столу «Соборність України в процесі українського державотворення»  учні 9 класу виявили високу патріотичну свідомість, почуття єдності, дружби, толерантності, любові до України, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків, вироблення громадянських якостей. Учні 7- 8 класів нагадали історію становлення Української держави, ще раз засвідчили прагнення українського народу до вільного, щасливого, мирного життя. Молоді поети у національний віночок державного свята вплели силу українського слова під час літературних читань  «Моя рідна Україна - незалежна і соборна».  

На підсумковій лінійці голова учнівської  ради Гуцул Марина запевнила усіх:
«Ми, учні Бережницького НВК,вивчаємо, досліджуємо історію нашої держави, бережемо духовні надбання наших поколінь, щоб у ХХІ столітті відкрити світові реально існуючу, талановиту, красиву націю з її культурою, здатну духовно й економічно інтегруватись у європейське життя.
        Віримо: бути Україні у сімї цивілізованих європейських держав.
        Віримо: буде завжди Україна мирна, вільна,  незалежна держава.
        Віримо: зміцніє наша держава економічно.
        Віримо: збудує Україна свій святий  духовний храм.
        Віримо: всі українці  будуть гордитися і розмо вляти рідною мовою завжди і всюди.
                      Україна понад усе!»
                                                                     Павлюк Мирослава, учениця 9 класу Бережницького НВК Вижницького району                      



Немає коментарів:

Дописати коментар