суботу, 2 лютого 2013 р.

Голова обласної ради - Руссу Анастасія

Я, Руссу Анастасія Олександрівна, народилася 29.09.1996 року в м.Чернівці. З першого класу навчаюся у Чернівецькій гімназії №5 і беру активну діяльність у житті гімназії. Навчаюся на відмінно. Багаторазовий призер і переможець міських та обласних етапів олімпіад (зі світової літератури, з математики, з української мови та літератури, з географії, з психології та педагогіки) та Міжнародних конкурсів імені Т.Шевченка та П.Яцика. 

З 2004 по 2012 рік навчалася у ДМШ №4 за класом фортепіано, з 2005 по 2011 – за класом гітари, отримала свідоцтво з відзнакою. 
Співаю з дитинства, зараз займаюся у вокальній студії «Барви» у Міському Палаці Дітей та Юнацтва. Пишу пісні, вірші, прозу, неодноразово брала участь у Всеукраїнських та Міжнародних творчих конкурсах. 

Завершила школу журналістики «ЮнПрес» з відзнакою. Зараз відвідую БМАНУМ за спеціальністю «Журналістика». 

Представляю свій клас в органі учнівського самоврядування гімназії – учнівській раді об’єднання «Родина» (комісія «Дозвілля і спорт») вже п’ять років. 

В цьому році мені випала честь бути обраною головою обласної ради дітей Чернівеччини – щиро дякую тим, хто довірив мені таку почесну місію. 

Що мені б хотілося зробити, перебуваючи на цьому відповідальному посту? Хотілося б втілити в життя наступні плани: 

· Створити єдиний інформаційний простір для буковинського школярства: започаткувати випуск власного друкованого видання “Шкільний меридіан” і створити загальний блог або акаунт в одній із соціальних мереж; 

· Доброчинність; 

· Реалізовувати спільні історичні проекти (наприклад, “Д.Загул: Мілієве-Чернівці-Сибір…”); 

· Проводити екологічні акції (наприклад, “Чистий четвер” – щотижневе прибирання робочого місця, класу, школи; роздільне збирання сміття в межах школи (папір, пластик, акумулятори); 

· Робота учнівських майстер-класів (писанкарство, витинанка. Бісероплетіння, лозоплетіння, спортивні та мистецькі майстер-класи); 

· Мистецька в’язанка (обмін концертними програмами); 

· Від творчих конкурсів до творчих свят (перейти від конкуренції між дітьми-учасниками конкурсів до творчої співпраці учасників свят); 

· “Ми всі - діти Сонця” (перехід від інклюзивної освіти до інклюзивного виховання); 

· Створення учнівської скарбнички (сформувати «учнівський банк допомоги і взаємодопомоги» за рахунок проведення ярмарків: hand-made, використаних підручників, «зеленого», солодощів тощо). 

Однак найперше, закликаю всіх, не тільки дітей, а й дорослих, БУТИ ПАТРІОТОМ: своєї родини, свого класу, своєї школи, своєї малої батьківщини і своєї України. І тоді все буде нам до снаги. 

Єднаймося, юні буковинці!

Немає коментарів:

Дописати коментар