четвер, 8 травня 2014 р.

Нещодавно у місті Чернівці на базі Чернівецького обласного центру виховання "Юність Буковини" відбувся обласний етап ХХ ювілейного Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних рятувальників, в якому взяли участь 12 команд Чернівецької області. Змагання проводились у два етапи. Перший складався з конкурсу "Візитівка", який передбачав гумористичний виступ про своє рідне село чи місто, і свою команду. Конкурс "Домашнє завдання" проводився під гаслом "Про безпеку пам’ятай, цінуй життя, в біду не потрапляй". "Домашнє завдання" команди презентували у різноманітних жанрах: у гумористичному, танцювальному, пісенному, театральному і пародійному.
Слід зазначити, що виконавський рівень усіх команд значно виріс з минулими роками. Гра була дуже напруженною і цікавою, адже після першого конкурсу 4 команди отримали найвищі бали. Це команди "Пожежний батальйон" з міста Чернівці, "Полум"яні серця" з Кельменецького району та Глибоцького районів, і, звичайно, команда " Стоп-кадр" Вижницького району.
Найбільшу кількість балів у двох конкурсах набрала команда "Стоп-кадр" НВК "Берегометська гімназія" (керівник Запаранюк А. І.), яка і стала переможцем обласного конкурсу. Учасники команди Поп’юк Михайло, Том’юк Ольга, Карпов Сергій, Думітро Ілля, Паламарюк Дмитро, Аббасова Аліма отримали грамоти (перше місце-виконавська майстерність в номінації "Влучний гумор".

Друге місце розділили команди міста Чернівці «Пожежний батальйон», «Фенікс» Глибоцького району, «Стрім» Путильського району та «Полум’яні серця» Кельменецького району.

Третіми стали «Запальні рятівники» з Герцаївського району та «Прометей» Сторожинецького району.

Всі команди отримали в кожній номінації цінні подарунки від Управління Державної Служби Надзвичайних Ситуацій у Чернівецькій області. Всі команди були приємно подивованими гарними подарунками. Отож, на ХХ Всеукраїнського конкурсі ДЮПР наш Буковинський край представлятиме команда Вижницького району "Стоп-кадр" НВК "Берегометська гімназія", яка вже два роки поспіль гідно змагається на теринах України. Хотілось би зазначити, що у 2012 році комана ДЮПР "Стоп-кадр", яка представляла Чернівецьку область, вперше за всю історію виступів у Всеукраїнських фестивалях зайняла перше місце на Всеукраїнському рівні . Команду "Стоп-кадр" в місті Євпаторія весь зал вітав шаленими оплесками, адже наші діти своїми дотепними репризами, жартами, своєрідністю гуцульського колориту та танцями зачарували, не тільки журі конкурсу, а й глядачів.

Відеоролик виступу цілий рік транслювали на сайті ДСНС в Україні.

У 2013 році у Євпаторії команда отримала найпрестижнішу нагороду у номінації "Найращий гумор України" і стала лауреатом фестивалю. А фінальна пісня команди стала візитною карткою фестивалю, її наспівували всі учасники фестивалю. Адже фонограма пісні "Василина" з гуцульськи колоритом сприймалась на "ура". І вже тоді команда співала про єдність України:

Рятувальники завзяті скрізь на поготові
І у Харкові, й Черкасах, а також у місті Львові.
Є відважні вогнеборці й у нас на Буковині,
і у різних регіонах, і по всій Україні

Приспів:

Нас єднає Україна, дзвінко пісня лине,
Дзвінко!
Буковино, Верховино, люба Буковино!
Україно, Україно - рідна Україно!

Ми впевнені, що де б не проводився ХХ Всеукраїнський конкурс ДЮПР, в Одесі, Херсоні чи Бердянську, головне, що команда "Стоп-кадр" буде тримати марку Чернівецьої області на високому рівні.

Стопкадрівці щиро дякують за дружню підтримку директору НВК "Бергометська гімназія" Паламарюку.Ю.В. та адміністрації гімназії, селищному голові Боднарюку.С.М., голові батьківського комітету гімназії Том"юку О.С., методистам районного методичного кабінету Вижницького районного відділу освіти, молоді та спорту, начальнику Вижницького РВУДЦНС у Чернівецькій області, підполковнику служби цивільного захисту Матіосу І. Ю.



Наталя Москалюк, заступник голови культмасової комісії
Вижницької районної ради учнівського самоврядування





Немає коментарів:

Дописати коментар