середу, 3 червня 2015 р.

Українські супергерої


У Чернівцях на пішохідній вулиці О. Кобилянської відбулася презентація першого національного коміксу «Українські супергерої».
Автор ідеї – буковинська письменниця Леся Воронюк, художниця – Софія Розуменко. Про це повідомляє ZIK.ua.


- Я молода мама і розумію, що українським дітям потрібна українська книга, – наголошуєавтор ідеї коміксів «Українські супергерої» Леся Воронюк. – Наш ринок переповнений книгами про звірів, природу, про пори року та іншими казками. Але у нас поки що немає дитячих видань про сучасних українських героїв. Якщо зайти до дитини у кімнату, там ви побачите чимало коміксів про жінку-кішку, про людину-павука, але не про українських героїв, на яких могли би рівнятися наші діти. Нині у нас з’являється багато героїв на сході України і їхнім прототипом у нашому коміксі стали Кіборг та Кріп. Наші супергерої не просто вигадані персонажі, вони усі взяті із життя наших сучасних українців.
Перший випуск коміксу називається «Врятувати жайворонка».
- Перед героями стоїть завдання врятувати жайворонка, який є символом України і який щодня приносить сонце, – пояснює Леся Воронюк. – Якщо супергерої не впораються із завданням, настане вічна пітьма. Гадаю, і дорослі, і діти зрозуміють, про що йдеться.
Автор ідеї – Леся Воронюк, художниця – Софія Розуменко







Немає коментарів:

Дописати коментар