вівторок, 27 вересня 2016 р.

У Чернівцях презентували гейміфікований освітній проект «Відкрий Україну».


На базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області відбувся вебінар лідерів та координаторів учнівського самоврядування з питання реалізації освітнього проекту «Відкривай Україну».
В роботі вебінару взяли участь: заступник голови Чернівецької обласної ради, Віталій Кузьмич Мельничук; заступник директора Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області з науково-навчальної роботи та міжнародних відносин; кандидат психологічних наук Галина Василівна Руда; обласні координатори освітнього проекту «Відкривай Україну» Василь Фоменко, Ольга Осовська, Ольга Кіцюк та Ксенія Дремлюженко; координатори учнівського самоврядування навчальних закладів області та лідери учнівського самоврядування Чернівецької СЗОШ ОРТ №41. У міських студіях Заставни, Новодністровська, Сокирян, Сторожинця, Хотина були присутні учні та вчителі шкіл – біля 100 учасників. Віталій Кузьмич відмітив активність лідерів учнівського самоврядування, подякував за проведені акції, особливо за допомогу захисникам зони АТО. Вручив подяку учню Чернівецької ЗОШ № Дмитру Гостюку від командира 128 бригади.«Відкривай Україну» − це комплексний освітній проект для підлітків, який поєднує навчання і фан, онлайн і оффлайн. Участь у проекті беруть 270 малих українських міст із населенням від 10 тисяч до 250 тисяч осіб, виключаючи обласні центри. Від однієї школи на проект подається одна команда.

Мета проекту – створити середовище для розвитку підлітків малих міст України, в якому вони набудуть необхідних компетенцій та отримають можливість реалізувати командою власну ідею у своєму місті.

У результаті проекту учасники створять проекти в школі і місті, учні і вчителі отримають сертифікати по закінченню навчання, півфіналісти і фіналісти отримають цінні призи, 5 команд-переможців отримають тижневе стажування закордоном.

Загалом, на онлайн - презентацію зібралось майже 100 учасників з 5 міст нашої області:


Ідея програми зародилась ще минулого року. Тоді пройшов пілотний варіант програми, в якому взяли участь лише 10 маленьких міст України.

Усі охочі зможуть зареєструватись для участі у проекті.

Для цього варто знайти сайт vidkruvai.com.ua і почати втілення власної ідеї. А про подальший хід проекту тут https://www.facebook.com/openukrainechernivtsi/?fref=ts



















Немає коментарів:

Дописати коментар