понеділок, 9 листопада 2015 р.

Не пали листя – не шкодь собі та природі.

  Нещодавно  у НВК «Вашківецька гімназія» відбулася запланована зустріч з представниками національного природного парку «Вижницький», провідними фахівцями з екологічної освіти.

  У  багатьох  осінь  асоціюється з пожовклим, опалим  листям, димом  розведених  вогнищ. Спалення осіннього  листя  вже  стало «доброю»  звичкою майже кожного. Але чи  замислювалися ми над тим, яким повітрям  дихаємо  і на  якій землі  живемо? В якому  стані знаходиться  ця земля?  Мабуть, що ні. А марно ,адже багато в цьому світі напряму залежить від наших вчинків, відношення до матінки – природи та повсякденних  дій. Тут  виникають  прості  питання  про шкоду  від спалювання опалого  листя, сміття та деревини, які майже  ніхто не  ставить перед  собою у наш час. Ми живемо і навіть не замислюємося, яку  шкоду наносимо  собі та природі , спалюючи листя та сміття , змушуючи себе та  оточуючих дихати продуктами горіння…
      Нещодавно  у НВК «Вашківецька гімназія» відбулася запланована зустріч з представниками національного природного парку «Вижницький», провідними фахівцями з екологічної освіти  Головатюк  Лідія Вікторівна та Чорней Іванна Іванівна. Працівники парку провели з учнями    заняття на теми: «Опале листя та його утилізація», «Здай батарейку – збережи природу». Цікава презентація екологів НПП «Вижницький» сподобалася гімназистам  і залишила приємні враження від побаченого.
     Іванна Іванівна та Лідія Володимирівна тісно  співпрацюють з учнівським колективом, педагогом-організатором Курик П.С. та вчителем біології Приньковською В.М. вже кілька років поспіль.
     Ми надалі будемо працювати з методистами екологічної освіти, бо вважаємо, що тема охорони навколишнього середовища є завжди актуальною.



Педагог – організатор Курик П.С. та учитель української мови та літератури Стренадко М.М.















Немає коментарів:

Дописати коментар