суботу, 28 листопада 2015 р.

«МАРШРУТ БЕЗПЕКИ» - УСПІШНИЙ КОМУНІКАТИВНИЙ МЕТОД ДЛЯ ПРОПАГУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ


З метою первинної профілактики ВІЛ - інфекції, ІПСШ, підвищення порогу толерантності до людей, які живуть з ВІЛ /СНІДом в Новодністровській гімназії проведено інтерактивну виставку – подорож «Маршрут безпеки».
Основне завдання «Маршруту безпеки» полягає в підвищенні рівня обізнаності старшокласників щодо персональних ризиків інфікування ВІЛ та ІПСШ, запобіганню раннім статевим зв’язкам та вагітності, у започаткуванні процесу зміни особистої поведінки на більш безпечну та більш захищену.
«Маршрут безпеки» - це інструмент для підвищення обізнаності через особисте залучення до спільної діяльності і взаємодії. Фасилітаторами, відповідальними за якість  проведення «Маршруту безпеки» стали учні 11 класу, які слідкували за ходом  дискусії, пропагували та навчали здоровому способу життя. Старшокласники 10-11 класів подорожували по 5 інтерактивних станціях:
-          «Шляхи передачі ВІЛ», де учасники обговорювали та оцінювали ситуації, за яких можлива, або неможлива передача ВІЛ.
-         ВІЛ/СНІД: запитання – відповіді»-  навчала учасників приймати самостійні рішення та брати на себе відповідальність за власне здоров’я.
-         «Життя з ВІЛ» - старшокласники вчилися як взаємодіяти з ВІЛ- позитивною людиною, уникаючи дискримінації та упередженого ставлення.
-         «Засоби контрацепції» - викликала найбільшу зацікавленість учасників. Тут вони мали змогу побачити та обговорити основні доступні засоби контрацепції і визначити, які з них захищають виключно від незапланованої вагітності, а які ще й від ВІЛ та ІПСШ.
-         «Життєві навички» - надавала підліткам допомогу у налагодженні соціальних контактів та  пошуку альтернативних рішень щодо проблем дорослішання.
Кожна із станцій була обладнана спеціальною дошкою- стендом та супроводжувалась яскравими кольоровими матеріалами.

         Координаторами заходу стали педагог-організатор Новодністровської гімназії Гнатюк С.М. та вчитель основ здоров’я Уманець А.І., які пройшли курси при Чернівецькому ОІППО, що надають право впроваджувати цей комунікативний метод.

Немає коментарів:

Дописати коментар