понеділок, 23 травня 2016 р.

Вітаємо переможців Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста – 2016»

  Нашими здобутками стала перемога та Диплом І ступеня Юлії Балан (гурток «Юні знавці природи» Глибоцького РБТДЮ, учениця Глибоцького ліцею) у номінації «Кращий відеоролик (відеокліп)» «Будь господарем на землі!»,



 Грамота Івано-Франківського екоцентру Півторак Богдані ( гурток «Юні фотоаматори» Чернівецького міського ЦЕНТУМ Чернівецької області, учениця Чернівецької школи №16), у номінації «Бліц-конкурс» «Коник», Подяка міністерства освіти і науки України Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Балан Наталії Володимирівні (керівник гуртка «Юні знавці природи» Глибоцького РБДЮ Чернівецької області) за підготовку переможця у Всеукраїнському юнацькому фестивалі «В об’єктиві натураліста – 2016»
Від імені учасників Чернівецької області хочеться подякувати організаторам конкурсу за цікаві пізнавальні екскурсіі, за змогу поринути в чудовий світ культури гуцульщини. Ми ще раз переконалися, що пізнання етнічних та культурних віх регіонів України визначає багатство, широчінь інтелектуальних, творчих та естетичних інтересів особистості.
Організація була на високому рівні. Всіх учасників зустріли комфортабельними автобусами у супроводі поліціі. Жили в оновленому готелі «Маливо», який розміщений в мальовничому куточку українських Карпат. Нас вітали на відкритті працівники управління освіти Івано-Франківської області, влада, дитячі творчі колективи. Щодня відчували опіку відповідальних осіб за групи учасників.
Відвідали краєзнавчий музей Добротівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка працює з 1934 року. Нас привітали учні та вчителі школи, пригостили нас смачними пампушками. Потім прийняли участь в природній природоохоронній акції закладання алеї юннатів. Учасники спілкувались з місцевими фахівцями по фото-справі, вчились правильно робити експозицію фото.
В історичному музеї Надвірнянщини познайомилися з історичними подіями існування НКВД на теренах цього району.
Змістовною та цікавою була культурно-розважальна програма «Вітає Яремчанщина», під час якої учасники пішим походом пройшлись екологічною стежкою «Скелі Довбуша». Потім була захоплююча прогулянка водоспадом. Отримали не тільки гарні фото та відео, а ще й море задоволення від споглядання течії та слухання гуркоту води. Гуцули називають водоспади гуками.
Навчальним та цікавим було відвідування Карпатського Національного природного парку. В екотуристичному візит-центрі познайомилися з побутом та культурою відносин «людини-природа» гуцулів, переглянули відеофільм про утворення та розвиток Карпатських гір.
Незабутньою залишиться екскурсія у с.Федьків, де нам показали фруктовий сад, який заклали учні школи на честь загиблим людям на Майдані у Києві та содатам АТО. Потім відвідали приватний духовно-етнографічний музей, я кий свотрено в резиденції О.І.Каченюка, греко-католицької церкви.
А з яким задоволенням учасники фестивалю прийняли участь у культурно-розважальній програмі «З Україною в серці творимо дива»! Вивчили «Червону руту», гуцульські коломийки та народні пісні,    танець з елементами рухів, які притаманні гуцульським танцям, створювали стіннівки про Україну, а потім їх зміст захищали своїми творчими винаходами. У фіналі всі діти піднялись на сцену. У єдиному гурті єднання танцювали і співали, а керівники щиро раділи такому завзяттю своїх вихованців та підспівували зі сльозами щастя на очах.

Під час роботи фестивалю представники Чернівецької області зробили ряд фото- та відео-репортажів, в яких відобразилась краса гуцульського краю.














Немає коментарів:

Дописати коментар