понеділок, 25 листопада 2013 р.

Відзначення Всесвітнього дня дитини в Чернівецькій області

У Всесвітній день дитини в Чернівецькій області проходили благодійні акції на користь дітей. Так у Вижницькому районі було зібрано 10 тис грн. та передано 6 дітям на лікування: Лозі Мар’яні, Поляку Богдану, Поляк Іванні, Яремі Владиславу, Долінській Галині, Кучак Мар’яні. Всі школи району провели цікаві та змістовні виховні заходи, ранки, свята приурочені Всесвітньому дню дитини.
У Сторожинецькому районі проведено акції «Діти – дітям сиротам» - кошти в сумі 13 тис. грн. на подарунки дітям сиротам до Дня святого Миколая, «На зустріч мрії» - кошти в сумі 10 тис. грн.. передано онкохворим дітям Красноїльської гімназії, Давидівської ЗОШ І-ІІІ ст., Тисовецької ЗОШ І-ІІ ст., Банилово-Підгірнівської гімназії. Разом з товариством батьків дітей-інвалідів «Богдан» проведено свято «Осінній вальс» на базі Кам'янсь- кої ЗОШ І-ІІІ ст.У всіх навчальних закладах Стородинецького району проведено усний журнал «Сторінками Конвенції про права дитини», організовано місячники правового виховання та правової освіти. Організовано виставки-малюнків «Щасливе дитинство». 

У м. Новодністровську на базі Новодністровської школи мистецтв проведено заходи за участю батьківської громадськості. В рамках цих заходів працювала виставка родинної творчості. В Новодністровській гімназії проведено тиждень добрих справ. В ході тижня проведено благодійну акцію «Діти для дітей». Зібрано 1210 грн дітям-сиротам. Організовано тематичну виставку «Права дитини» , свято для молодших школярів «В гостях у казки», конкурс малюнків «Світ твоїх захоплень». 

В бібліотеках закладів освіти Новоселицького району створені виставки «Конвекція про права дитини», проведені тематичні лінійки «Дитинство під охороною закону». Проведено конкурс малюнків «Права вільної людини». ДЮСШ організовано та проведено змагання з міні-футболу між командами шкіл району. В загальноосвітніх навчальних закладах оформлені куточки «Права дитини», проведено тижні «Знай свої права».

20 листопада юні обдарування Заставнівського районного Будинку дитячо-юнацької творчості підготували виставку декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва «Світ очима дітей», присвячену Всесвітньому Дню дитини.

У виставці взяли участь 38 гуртківців, які працювали у різних техніках декоративно-приладного мистецтва та живопису.

Крім того, відвідувачі виставки мали змогу навчитися окремих видів декоративно-прикладного мистецтва, беручи участь у майстер-класах керівників гуртків БДЮТ. 

Протягом тижня з 18.11. по 23.11. у Заставнівському районі проходила акція милосердя «Дивись на нас як на рівних», яка дала можливість допомогти дітям інвалідам. В ході акції було зібрано 15 тис. 235 грн. грошової допомоги учнями та педагогічними колективами шкіл.

Цікаві заходи проведено в Глибоцькому районі. 20 листопада у приміщенні актової зали Глибоцького ліцею психологічною службою було організовано і проведено зустріч учнів 8-11-х класів з лікарями Глибоцької центральної районної поліклініки. 

21 листопада відбувся осінній вернісаж, який підготували учні 1-А і 2-Б класів разом з класоводами Ванзар Світланою Степанівною і Воробець Ганною Іллівною. На свято завітали гості. Серед них учні, батьки, вчителі. Діти із задоволенням брали участь в інсценізаціях, співали пісні, розгадували загадки, славили красу і чарівність осені у віршах. На завершення діти з величезним задоволенням смакували дарами осені.

20 листопада у Старововчинецькому ліцеї для дітей проведено гру-подорож «Країною прав дітей». У групі продовженого дня діти мали можливість подорожувати "Країною прав дітей", де ознайомилися із правами дитини згідно з Конвенцією ООН і Конституцією України. Учні розвивали свідоме застосування прав у вигляді гри, вміння використовувати свої знання на практиці, а також усвідомлювати не тільки свої права, а й обов'язки. Вчитель ГПД, Костенюк Л.Г., виховувала етичну поведінку, почуття творчих стосунків, повагу до рідних та турботу про ближніх.

Соціальний педагог ліцею провела заняття з елементами тренінгу "Знай свої права, дитино" для учнів 2 класу. Ліцеїсти 6-11 класів 20 листопада побачили виставу «Земля» за твором О.Кобилянської у Чернівецькому музично-драматичному театрі.

В Сокирянському районі проведено в райдержадміністрації виставку творчих робіт «Подністров’я очима дітей”, переможців обласних, Всеукраїнських конкурсів; виставка робіт вихованців гуртків РЦТДЮ «Творче порт фоліо обдарованих дітей»; взяли участь у обласному конкурсі «Юні дизайнери», зайняли II-III місця.

В ДНЗ пройшли свята «Осінній вернісаж», «Хвала хлібу»; конкурс віршів «Щасливе дитинство»; конкурс малюнка «Світ очима дітей».
У м. Чернівці 20 листопада 2013 року в рамках Тижня позашкільної освіти та Всесвітнього Дня дитини у міському центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді для вихованців гуртків «Юні квітникарі», «Господарочка» проведено виховний захід «Подорож з кімнатними рослинами», в якому взяли участь більше 100 дітей. Впродовж заходу діти здійснили віртуальну подорож до природних місць зростання кімнатних рослин, дізнались про їх лікувальні властивості, значення та використання людиною. Щирі, позитивні емоції викликали цікаві завдання, вікторини, дослідження, які використовувались під час розкриття теми. 
На святі були присутні заступник міського голови Чернівецької міської ради Паскар О.Є., начальник управління освіти Чернівецької міської ради Малишевська В.С., керівники гуртків.

20 листопада 2013р. в рамках Тижня позашкільної освіти та Всесвітнього Дня дитини у центрі дитячої та юнацької творчості (вул.Головна,224) відбувся концерт найменших учасників Зразкової вокальної студії "Шанс", керівник Подолінська О.М. з символічною назвою "Перша спроба". І насправді – перша спроба виступу на сцені, перша спроба роботи з мікрофоном, перший показ своїх досягнень перед батьками та друзями, яких зібралось у актовій залі центу більше ста. З привітальним словом до присутніх звернувся директор закладу Старшинов В.М. Гучними оплесками, вигуками "браво", квітами зустрічали глядачі кожен номер наймолодшеньких студійців.






Немає коментарів:

Дописати коментар