пʼятницю, 15 листопада 2013 р.

Обласний збір лідерів учнівського самоврядування професійно – технічних навчальних закладів області

Березняк Андрій, учень ІІ курсу Чернівецького машинобудівного ліцею, очолив обласну Раду учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів області.
14 листопада на базі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки проходив обласний збір лідерів учнівського самоврядування професійно – технічних навчальних закладів області з проблеми «Організація дієвого учнівського самоврядування в професійно – технічних навчальних закладах області: проблеми та шляхи підвищення ефективності роботи». В роботі збору взяли участь 28 лідерів та 14 координаторів учнівського самоврядування ПТНЗ області. Урочисто привітав Одайський Савелій Іванович, директор Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки.

 У своєму виступі він зазначив важливість розвитку учнівського самоврядування ПТНЗ області і побажав координаторам і лідерам учнівського самоврядування плідної співпраці у атмосфері дружби і взаємопартнерства.

 Методист з виховної роботи Чернівецького обласного Інституту післядипломної педагогічної освіти, координатор обласної ради дітей Чернівеччини, Осовська Ольга Петрівна, повідомила про те, що 29 жовтня в Києві відбулося підписання Меморандуму про наміри щодо співпраці та взаєморозуміння між Всеукраїнською Радою старшокласників та Всеукраїнською Радою учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів. Від імені Всеукраїнської Ради старшокласників Меморандум підписала Голова обласної Ради дітей Чернівеччини Анастасія Руссу. До основних напрямів співробітництва Сторони відносять здійснення наступних заходів: 

- проведення зустрічей Сторін з метою визначення стратегічних та тактичних цілей і завдань; 
- щорічне складання спільного плану дій; 
- сприяння підписанню відповідних меморандумів на рівні областей, міст, які б конкретизували напрями співробітництва з урахуванням місцевих умов;
- проведення круглих столів з метою обміну досвідом та ідеями між Сторонами.(з текстом Меморандуму можна ознайомитись на лідерському блозі http://lider-school.blogspot.com/).



Кавнічук Оксана Костянтинівна, координатор учнівського самоврядування ПТНЗ, представила досвід роботи учнівського самоврядування Чернівецької області в презентації «10 знакових подій учнівського самоврядування у 2012-2013 н. р.».



Рубан Христина, учениця ІІІ курсу Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки, розповіла про участь у Всеукраїнському зборі лідерів учнівського самоврядування, який проходив у Києві з18 по 20 вересня 2013 року.

Лідери затвердили Положення Чернівецької обласної ради лідерів учнівського самоврядування ПТНЗ, назву керівного органу учнівського самоврядування ПТНЗ, його структуру та план роботи. На завершення пленарного засідання підвели підсумок зустрічі і визначили ряд завдань для подальшої роботи, а саме:

- проводити пошук партнерів для спільної діяльності, використовуючи засоби масової інформації, можливості Інтернету та електронної пошти;

- систематично висвітлювати результати своєї роботи в засобах масової інформації та на інформаційному блозі лідерів учнівського самоврядування;

- долучатися .до реалізації цікавих та творчих проектів тощо.

Наступним етапом зустрічі було проведення виборів голови Чернівецької обласної ради учнівського самоврядування ПТНЗ. До виборчої комісії надійшло чотири заяви кандидатів на посаду голови, а саме: 

Березняка Андрія, учня ІІ курсу Чернівецького машинобудівного ліцею,

Ілащук Віталіни, учениці ІІ курсу Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки,

Козик Яни, учениці ІІ курсу Чернівецького вищого

Кожний кандидат ознайомив присутніх з передвиборчими програмами. За результатами голосування перемогу отримав Березняк Андрій. Двоє інших – його заступники. Приємним сюрпризом для учасників обласного збору лідерів учнівського самоврядування стало презентаційне фото проведеного заходу, яке отримав кожен учасник збору.









Немає коментарів:

Дописати коментар