понеділок, 19 жовтня 2015 р.

День Захисника в закладах Сторожинеччини

В цьому навчальному році в Сторожинецькому районі проведено чимало  заходів до Дня Захисника України.
Наша країна вже знала нелегкі часи, коли чоловіки ставали на захист своєї землі. Так склалося, що братися до зброї випало й онукам тих, хто здолав фашистську навалу, і їхню сміливість теж сьогодні належно вшановують.
Так, сьогодні солдати із зони АТО є почесними гостями в усіх навчальних закладах, адже саме зараз, у складний для країни час, вони демонструють моральні принципи, якими завжди славилися українці. Мужність, честь, відданість – сьогодні ці слова вже перестали бути звичайними, перетворившись на реалії нашого життя.
З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників напередодні Дня захисника України в Бобовецькому та Костинецькому НВК проведено зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, дітьми війни, ветеранами праці Ребеза В., Никифоряк В., Павлишина М., учасниками АТО Серна С., Гуцул І..
Про дні, проведені в зоні АТО, під час Великої вітчизняної війни, післявоєнний час, колишні бійці згадували доволі стримано, більше говорили про своїх товаришів, вміння швидко згадати навички солдата, котрі у кожного, на щастя, вже були. І те, що відтепер українські захисники мають своє – суто чоловіче  свято, вважають дуже важливим для тих, хто перебував і продовжує перебувати зараз на сході країни. Тепла, довірлива атмосфера панувала під час розмови. У дітей було безліч запитань.    
Відповідаючи на численні запитання учнів,запрошені воїни намагалися у доступній формі розповісти школярам про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство ,і про все те, що цікавило дітей. Говорили про військові будні зі сльозами на очах, а в залі панувала тиша… Завдяки цій зустрічі школярі з перших вуст дізналися про події на Сході, події Великої Вітчизняної війни. 
            Ці зустрічі сприяють вихованню в дітей почуття відповідальності за долю країни, дають змогу відчути свою причетність до подій сьогодення, виховують повагу до мужніх захисників нашої Вітчизни.
Завершилася зустріч фотографією на пам`ять. Такі уроки мужності назавжди залишиться у пам’яті учнів та стануть справжніми уроками життя.
  







Немає коментарів:

Дописати коментар