середу, 5 жовтня 2016 р.

День учнівського самоврядування в Йорданештській ЗОШ №2

         Доброю традицією стало в Йорданештській ЗОШ №2 до Дня вчителя проводити День самоврядування. У цьому році День самоврядування відбувся 4 жовтня.

         Захід проводився з метою формування активної життєвої позиції старшокласників та реалізації їх лідерського потенціалу, виховання інтелектуально і духовно розвиненого підростаючого покоління.
         У Дні учнівського самоврядування взяв ініціативу у свої руки гурт "Сірецел"(9клас) на чолі з президентом школи та під чітким наглядом класного керівника - Кирчу С.Т. Старшокласники  мали можливість попробувати себе в ролі педагога, зрозуміти і відчути, як це – бути вчителем.
         Робочий день розпочався з теплих привітань та живим коридором з учнів, організований старшокласниками, які оплесками зустріли вчителів школи.
         Весь навчальний процес школи в цей день проходив під чітким контролем дублерів адміністрації школи.  І для того, щоб уроки проходили у нормальному режимі, потрібна була ретельна підготовка. Заздалегідь «майбутні вчителі» ознайомилися з навчальним матеріалом, який вони повинні дати учням. Самостійно складали конспекти уроків, підбирали цікавий матеріал.
         Отже, «майбутні вчителі» проявили неабияку наполегливість і старанність, щоб підготуватися до уроків. Усі з великим нетерпінням чекали  цього дня та хвилювалися.
         Кожен, хто був у ролі вчителя, зрозумів, що це дуже нелегка справа. Адже справжній вчитель повинен не тільки досконало знати свій предмет, але ще й дітей зацікавити ним, тримати дисципліну та увагу всього класу. А це, повірте, завдання не з простих.
         Завершився День самоврядування в школі "лідерськими посиденьками"  під час яких старшокласники поділилися враженнями про захід, обговорили результати своєї діяльності. Досягнення цього дня стали безцінним досвідом, залишивши в пам'яті незабутні враження і спогади на все життя.

Опаіць М.І. - педагог-організатор





Немає коментарів:

Дописати коментар