понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Тиждень національно-патріотичнного виховання у Заставнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві вже другий рік  14 жовтня Україна відзначає День захисника України, який збігається  з Днем українського козацтва, з одним із найвеличніших християнських свят - Покровою Пречистої Богородиці та Днем створення УПА.



З кожним днем зростає інтерес багатьох людей до історії нашої Батьківщини. Знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків необхідне  для піднесення  національної гідності та виховання патріотизму підростаючого покоління. Тому серед виховних напрямів сьогодні найбільш актуальними виступають національно-патріотичне, громадянське виховання, що відповідають як нагальним вимогам і викликам сучасності, так і закладають підвалини для формування свідомості нинішніх і прийдешніх поколінь, які розглядатимуть державу   як запоруку власного особистісного розвитку, що спирається на ідеї гуманізму, соціального добробуту, демократії, свободи, толерантності, виваженості, відповідальності, здорового способу життя, готовності до змін. 
Україна! Край наш рідний! Золота, чарівна сторона. Від скіфів, від часів Київської Русі та Запорозької Січі бере витоки наш родовід. Віками наш народ протистояв ворогам, виховував своє прагнення до свободи та незалежності, гартував свою силу і волю, щоб боронити рідну землю. Символом незламності та могутності України до наших часів є козацтво.
З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві вже другий рік  14 жовтня Україна відзначає День захисника України, який збігається  з Днем українського козацтва, з одним із найвеличніших християнських свят - Покровою Пречистої Богородиці та Днем створення УПА.
        Завдання школи – виховувати почуття патріотизму, любові до державної символіки, до звичаїв, традицій, культурних цінностей українського народу. З цією метою в нашій школі  пройшов тиждень національно-патріотичного виховання, присвячений Дню захисника України, святу Покрови Пречистої Богородиці, Дню українського козацтва та 74-ій річниці  створення УПА.  Це загальношкільна радіолінійка «Ми – нащадки запорожців, славні козаки», на якій виконувалися Гімн України та Гімн школи, урок-реквієм «З відданістю Україні в серці», присвячений захисникам рідної землі, їхньому бойовому подвигу, читання лекцій членами  шкільної  «Молодої Просвіти», оформлення книжкової виставки у бібліотеці,  виховні заходи по класах: «З історії українського козацтва», «Волонтер – мирний воїн»,  «Історії героїв АТО», «Ми боремося за українську землю», «Мужність і відвага крізь покоління», «Під час війни добру є місце», «Національно-визвольна боротьба українського народу», «Українська повстанська армія». На перервах звучали козацькі марші і пісні. Між учнями 7-8 класів проведено військово-патріотичні змагання та козацькі забави «Ми нащадки козацького роду». Команди «Юні козаки», «Незалежні», «Форсаж», «The best» гарно виконали козацькі пісні, речівки, стройові вправи, проявили наполегливість, хорошу фізичну підготовку у етапах гри: «Втеча з полону», «Переправа через болото», «Із сиром пироги», «Хто сильніший?», «Посади город» -  і довели, що є гідними нащадками українського роду.
День захисника України нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військових традицій, які в житті суспільства і окремої людини відіграють важливу роль. На їх основі створюються моральні ідеали, принципи, переконання і норми, що визначають стосунки між людьми і ставлення громадян до своєї держави. У свою чергу ставлення людини до країни уособлюється у таких поняттях, як “Вітчизна”, “Батьківщина”, а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя. Виховуючи в школі юних патріотів, ми будуємо своє майбутнє.

 Микитей С.В.
заступник директора з виховної роботи
 Заставнівської ЗОШ І-ІІІ ст.









Немає коментарів:

Дописати коментар