вівторок, 24 березня 2015 р.

Співпраця лідерів учнівського самоврядування з керівництвом Вижницького району

 23 березня, в районному будинку дитячої та юнацької творчості за участю голови районної ради Олександра Гриндея, заступника голови райдержадміністрації Клавдії Назаренко, начальника відділу освіти райдержадміністрації Михайла Андрича, методиста райметодкабінету Ковалюк Л.С., голови лідерів учнівського самоврядування Токаря Іллі, заступника голови лідерів учнівського самоврядування Туркевич Юлії та голів шкільних рад відбулося засідання районної учнівської ради лідерів учнівського самоврядування.
Голова районного учнівського самоврядування Ілля Токар доповів про роль органів учнівського самоврядування у районі, а також проінформував про заходи та соціальні проекти, які лідери організувал, провели на підтримку української армії та про патріотичне виховання молоді тощо. Лідери районної ради Туркевич Юлія (Вашківецька ЗОШ І-ІІІ ст.), Мазуряк Олександр (Іспаська ЗОШ І-ІІІ ст.), Фордук Аліна, (Берегометська ЗОШ І-ІІІ ст.№4), Лагойда Олександра(НВК «Вашківецька гімназія»), Андрюк Надія( Вижницький БДЮТ), Андрюк Ілона(Чорногузівсьеа ЗОШ І-ІІІ ст., Міцкан Антоніна (Берегометська ЗОШ І-ІІІ ст.. №3), Білак Богдани( Вижницька ЗОШ І-ІІІ ст..) презентували проекти та виступи з проблеми «Роль лідерів учнівського самоврядування у формуванні громадянської позиції школярів».

Голова районної ради Олександр Гриндей поділився думками про районну учнівську раду, підкреслив її суспільну значущість, запросив лідерів учнівського самоврядування до активної співпраці та на засідання районної ради, зазначив, що районна влада завжди відкрита та постійно буде дослухатись до зауважень, рекомендацій та пропозицій учнівської районної ради, підкреслив , що сьогоднішні лідери - це майбутнє нації.
Виступаючи перед присутніми, заступник голови райдержадміністрації Клавдія Назаренко зауважила, що учнівська та студентська молодь завжди була рушійною силою нашої держави. «Саме студентство та молодь першими висловили свій протест режиму Януковича, що стало початком Революції Гідності в Україні. Впевнена, що сьогодні в цьому залі - майбутні парламентарі, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, - наголосила К.Д. Назаренко. – Адже, в умовах децентралізації влади, ми повинні з вами вже сьогодні навчитись самостійно приймати рішення та змінювати країну, змінювати себе і творити себе, проблеми країни, проблеми сьогодення наші з вами. Ми не маємо права переклади відповідальність на когось іншого. Сподіваюсь, що наша плідна співпраця сьогодні допоможе вирішити ряд проблемних питань та стане запорукою розвитку ефективного управління в майбутньому».
Начальник відділу освіти Анрич Михайло Григорович, підкреслив важливість роботи школи лідерів учнівського самоврядування району з питань формування громадянської позиції школярів та важливості участі молоді в прийнятті рішень, підкресливши реальність і важливість учнівсько-лідерських рішень. Наголосив, що важливими ділянками роботи лідерів має бути і удосконалення профілактичної роботи в учнівському середовищі та формування здорового способу життя, розвиток учнівського самоврядування та ознайомлення з успішною практикою проектної діяльності, обмін досвідом роботи між шкільними органами самоврядування.

Лідери районної учнівської ради брали участь у роботі майстер –класів «Знайомство, творча зустріч.Ти і твоє лідерство» та анкетуванні щодо визначення кола інтересів молоді, які провели досвідчені педагоги, практичний психолог Осадчук Т.П. та соціальний педагог Товарницька О.Д. Вижницької ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Юрія Федьковича.

Методист РМК Ковалюк Л. С., подякувала присутнім за участь у роботі школи лідерів, звернула увагу присутніх, що наступне засідання школи лідерів заплановано провести 22 квітня, запропонувала підготувати виступи та проекти на тему «Молодіжне лідерство. Його роль у навчально-виховному процесі та громадському житті». пообіцяла, що вони вестимуть діалог з головами громадських організацій району, запропонувала розробити та презентувати у навчальних закладах власні проекти діяльності органів шкільного учнівського самоврядування.


Впевнені у завтрашньому дні, налаштовані на співпрацю з місцевою владою лідери учнівського самоврядування повертались додому, обговорюючи питання, які розглядатимуться на наступному засіданні.

Методист РМК,
Ковалюк Л.С.









Немає коментарів:

Дописати коментар