понеділок, 20 квітня 2015 р.

Європейський Міжнародний Парламент – вікенд у місті Чернівці відбувся під гаслом «Пліч-о-пліч до кращої України»



18 та 19 квітня у Чернівцях, Тернополі, Одесі та Дніпропетровську під егідою міжнародної молодіжної громадської організації «Європейський Молодіжний Парламент-Україна» відбулися навчальні зустрічі молоді, присвячені марафону з нагоди Міжнародного Дня солідарності молоді.

                   

Студенти політехнічного коледжу, учні ЗОШ №2, 22 м.Чернівці, гімназії № 4, 7 Чернівецької міської ради, Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтерату, лідери Вижницького та Кіцманського району взяли участь у даному заході.
Участь у заходах, що пройшли під гаслом «Пліч-о-пліч до кращої України», взяли понад 240 учасників з усієї України та країн Європейського Союзу.
ЄМП-вікенд - це 2-денна сесія ММГО "Європейського молодіжного парламенту - Україна", метою якої є підвищення обізнаності молоді у питаннях європейської інтеграції та громадянського суспільства, популяризація волонтерства, ознайомлення учнівської та студентської молоді з діяльністю ЄМП-Україна та підготовка молоді до участі в масштабних ЄМП-подіях, таких як Міжнародний Форум чи Міжнародна Сесія.
Учнівська молодь з чернівецьких гімназій №4, №7, лідери учнівського самоврядування Вижницького та Кіцманського районів, Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату та студенти політехнічного коледжу взяли участь у панельних обговореннях з питань толерантності, впровадження «зеленої» енергетики, подолання корупції, працевлаштування молоді та децентралізації владних повноважень, а також краще осягнули основні принципи функціонування інституцій Європейського Союзу. 2 дні лідери працювали в 4 комітетах під керівництвом модераторів над оформленням Резолюцій. Побудова команди, робота комітетів та Генеральна Асамблея сприяли відкритому обговоренню різноманітних політичних, економічних, культурних і екологічних питань та досягнення результатів у втіленні демократичного процесу прийняття рішень.
Офіційне відкриття сесії відбулося 19 квітня о 09.00 за адресою: м. Чернівці, вул. Доброго, 5 (конференц-зал центру Horizont Business Hub).
   











































3 коментарі:

  1. надзвичайно цiкаво i насичено пройшли вихiднi днi. новi знайомства, досвiд публiчного виступу, удосконалення навичок розмовного спiлкування. все ОК! - дiлиться враженнями десятикласник Тулик Михайло.

    ВідповістиВидалити
  2. Було дуже цікаво взяти участь у такому заході. Я дізналася багато цікавого та корисного про Європейський Молодіжний Парламент. Також, я мала змогу попрактикувати мою вимову.
    Агригорій Наталія

    ВідповістиВидалити