пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

Біла Криниця – біль наших сердець


Кожного року 1 квітня громада Буковини збирається у лісі в Білі Криниці щоб шанувати пам'ять розстріляних  у 1941 році. Вже 24 роки підряд буковинці віддають шану жертвам тоталітарного режиму.
         Цього року як і у попередніх почали шанування з панахідою яку відслужили священики на чолі з протоієреєм району отцем Георгієм Гордою.

         Запрошені були і монахи з монастиря Путна разом з архімандритом Мілхеседеком які разом відслужили службу Божу.
         Керівники обласної та районної адміністрації та рад, голови різних громадських товариств, інтелігенція та прості громадяни покладали вінки та квіти до пам’ятника невинних жертв. До них приєднались і представники від румунського уряду та різних громадських організацій.
         Виступали і діти з ліцею с. Віков (Румунія) та члени етнофольклорного  колективу «Мугурел» будинку культури с. Нижні Петрівці. Присутніми були і члени гуртків «Туристська самодіяльна пісня» (керівник Галина Сисолєтина), «Юні музеєзнавці» Глибоцького ліцею (керівник Ольга Шевченко) та «Юні музеєзнавці» Купського НВК (керівник Елеонора Скіпор).
         Ми сфотографувались біля пам’ятника з учнями старшокласниками. Наша мета виховувати у молодого покоління любов до рідної землі, до історії нашого краю, до нашої памяті.
                                         Елеонора Скіпор      


Немає коментарів:

Дописати коментар