середу, 22 квітня 2015 р.

22 квітня – Міжнародний день Землі

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи про наш спільний дім.
Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
День Землі відзначається в Україні як день захисту природи, день акцій з метою залучення уваги громадськості до проблем нашої планети.
У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час – це заклик до дії в ім’я збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури: «Хай буде спільний мир у всьому світі!».
Щороку у Заставнівській ЗОШ  І-ІІІ ступенів проходить декада екології  під час якої проводяться заходи присвячені Дню Землі. Це «Зелена толока»,
операція «Довкілля», виставка екологічних плакатів та творчих проектів учнів, різні виховні заходи тощо. У цьому році за ініціативою директора школи Н.Бачинської та учнівського самоврядування, при сприянні  шкільної організації «Батьки і діти» придбані туї, які старшокласники висадили перед школою. Неможливо описати словами з яким натхненням та ентузіазмом працювали учні, вкладаючи свій внесок у боротьбу за красу і чистоту навколишнього  середовища, турботу про другий дім – свою школу. А яку насолоду одержали усі від результатів своєї праці, адже територія школи невпізнанно змінилася.
       День Землі і покликаний об‘єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища,  нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна і має потребу у захисті. Ця проблема немає територіальних кордонів та мовних бар‘єрів. Людина й суспільство повинні докорінно змінити своє ставлення  до природи та її ресурсів. У розв‘язанні цього питання важливу роль відіграють екологічні освіта та виховання всього населення, особливо молоді, якій жити і працювати у третьому тисячолітті. 
 
Заступник з виховної роботи
Микитей С.В.














Немає коментарів:

Дописати коментар