середу, 24 лютого 2016 р.

Англомовний вебінар лідерів учнівського самоврядування «Партнерство та міжнародні відносини в діяльності учнівського самоврядування»

У рамках Року англійської мови в Україні, лідери обласної ради дітей Чернівеччини зініціювали проведення англомовного вебінару «Партнерство та міжнародні відносини в діяльності учнівського самоврядування», що відбувся 24 лютого 2016 року на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

У роботі вебінару взяли участь понад 200 лідерів учнівського самоврядування області.
У студії учасниками були лідери гімназії №7 (Софія Петрюк, Катерина Сєргєєва, Тарас Петрюк, Наталія Тюх, Аліса Савіцька та Олена Гакман); гімназії №4 (Аміна Філіпчук, Діана Осадчук); Чернівецької СШ ОРТ №41 (Давид Житар, Максим Куриш); Чернівецького багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей (Каріна Мінтенко, Дмитро Мартинюк); представник обласної організації «Буковинські гайди» Римма Бучок.
Варто відзначити, що модератором вебінару була Софія Петрюк, учениця 10-го класу гімназії №7 м.Чернівці.
Порядок денний вебінару передбачав обмін досвідом з питань партнерства та міжнародних відносин між районними/міськими радами учнівського самоврядування та проведення обласного флешмобу «Наближаємо мир!».
У ході виступів лідери англійською мовою розповідали про захоплюючі міжнародні проекти, міжнародні конкурси, партнерську діяльність, співпрацю з волонтерами Корпусу Миру США в Україні, поїздки до Польщі, Румунії, участь у міжнародних таборах тощо. Всі виступи будуть опубліковані на шпальтах інформаційно-методичної газети «Освіта Буковини».
По завершенні виступів відбувся флешмоб. До нього учасники готувались заздалегідь: виготовляли ліхтарики Миру, які будуть надіслані нашим захисникам на Схід. Лідери зазначили, що всі вони важко переживають те, що відбувається зараз в Україні. Коли біль одного стає болем кожного – тільки так можна подолати всі труднощі. Лідери області  мріють, щоб на нашій землі припинилася війна. Адже так просто зрозуміти одну річ: війна ніколи не наближає мир. Але якщо ми дуже хочемо миру, то вже припинятимемо війну. Під мелодійну пісню у супроводі асистента кафедри ЧНУ ім.Ю.Федьковича Постевки Георгія в усіх студіях учасники запалювали ліхтарики Миру.

Peace lantern, peace lantern
We made as a symbol
A symbol of friendship
A symbol of peace.
We send them to soldiers
Who fight on the borders
And deeply desire
No war, only peace.




































 Вихованці Римми Бучок - учасники обласного флешмобу "Наближаємо мир"


 Новодністровська студія:





Сторожинецька студія:



Кельменецька студія


Глибока
Путильська студія












Немає коментарів:

Дописати коментар